2015. március 20., péntek

Farfalle zöldborsós raguval

Az életmódváltás néha kell, hogy járjon egy kis lazítással. Annácskára tekintettel ma farfallet készítettem, zöldborsós raguval.
 Hozzávalók:
(2 személyre)

20 dkg farfalle
15 dkg darált hús
15 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2-3 ek. étolaj
1 kis doboz paradicsompüré
2 mk. őrölt pirospaprika
frissen őrölt feketebors
csipetnyi cukor/édesítő
ketchup

Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítottam, majd apró kockákra vágtam. Az olajat felforrósítottam, rádobtam a vöröshagymát, megsóztam, majd fedő alatt, kis lángon üvegesre pároltam. Ezután hozzáadtam a darált húst, amit nagyobb lángon készre pirítottam. Most a paradicsompürét tettem hozzá, amellyel egy kis ideig pirítottam (a paradicsompürét érdemes folyadék hozzáadása előtt megpirítani, nem ég tőle az ember gyomra),  felöntöttem kb. 2 dl. forró vízzel. Most adtam hozzá az őrölt borsot, a csipetnyi cukrot, hogy a paradicsom fanyarságát elvegye. A száraz farfalle tésztát is beletettem a fővő raguba, a zöldborsóval együtt. Lassú tűzön, időnként óvatosan megkevergetve addig főztem, amíg a farfalle al dente lett. (Ha közben úgy látjuk, kevéske vizet adhatunk hozzá.)
Mire a tészta elkészült a zöldborsó is megpuhult.
Tálalásnál ketchupot tettünk rá.
Megjegyzés:
Most pont nem volt kéznél, de még gazdagon megszórhattam volna frissen vágott petrezselyemzölddel is. Legközelebb nem mulasztom el.

2 megjegyzés:

Györgyné Laczkó írta...

Rozika, de jó ötletet adtál, a jövő hétre be is ütemezem.

Roza írta...

Ennek örülök, Marcsikám!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...