Az életmódváltás néha kell, hogy járjon egy kis lazítással. Annácskára tekintettel ma farfallet készítettem, zöldborsós raguval.
Hozzávalók:(2 személyre)
20 dkg farfalle
15 dkg darált hús
15 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2-3 ek. étolaj
1 kis doboz paradicsompüré
2 mk. őrölt pirospaprika
frissen őrölt feketebors
csipetnyi cukor/édesítő
ketchup
só
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítottam, majd apró kockákra vágtam. Az olajat felforrósítottam, rádobtam a vöröshagymát, megsóztam, majd fedő alatt, kis lángon üvegesre pároltam. Ezután hozzáadtam a darált húst, amit nagyobb lángon készre pirítottam. Most a paradicsompürét tettem hozzá, amellyel egy kis ideig pirítottam (a paradicsompürét érdemes folyadék hozzáadása előtt megpirítani, nem ég tőle az ember gyomra), felöntöttem kb. 2 dl. forró vízzel. Most adtam hozzá az őrölt borsot, a csipetnyi cukrot, hogy a paradicsom fanyarságát elvegye. A száraz farfalle tésztát is beletettem a fővő raguba, a zöldborsóval együtt. Lassú tűzön, időnként óvatosan megkevergetve addig főztem, amíg a farfalle al dente lett. (Ha közben úgy látjuk, kevéske vizet adhatunk hozzá.)
Mire a tészta elkészült a zöldborsó is megpuhult.
Tálalásnál ketchupot tettünk rá.
Megjegyzés:
Most pont nem volt kéznél, de még gazdagon megszórhattam volna frissen vágott petrezselyemzölddel is. Legközelebb nem mulasztom el.
2 megjegyzés:
Rozika, de jó ötletet adtál, a jövő hétre be is ütemezem.
Ennek örülök, Marcsikám!:)
Megjegyzés küldése