(Van már egy posztom, amiben joghurtban pácolt csirkecomb van. ITT található!)
Hozzávalók:(4 személyre)
5-6 egész csirkecomb
1 pohár joghurt
csípős curry
fokhagymás chiliszósz
fekete melasz
őrölt koriander
őrölt feketebors
szójaszósz
paprikás olaj
só
Elkészítése:
A megtisztított csirkecombokat egy mélyebb tálba rakjuk. A joghurtba belekeverjük a fűszereket ízlés szerint, majd a csirkecombokra öntjük és pár órát állni hagyjuk. Utána egy tepsibe elrendezzük a combokat, a maradék pácot is rájuk öntjük, fóliával letakarjuk és forró sütőben sültjük kb. 45 percet. Ekkor levesszük a fóliát, a combokat megforgatjuk, majd már fólia nélkül visszarakjuk a sütőbe és mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
Köretként párolt zöldséget,
és tavaszi salátát adhatunk mellé.
A saláta hozzávalói:
reszelt fejes káposzta,
reszelt alma,
reszelt piros kaliforniai paprika,
reszelt kígyóuborka
reszelt sárgarépa
apróra vágott póréhagyma
Öntet:
só
3-4 ek. édes fehér borecet
1 ek. olívaolaj
Tetejére vágott medvehagymát szórtam.
Nekem most nem volt kéznél, de legközelebb frissen vágott petrezselyemzölddel szórom meg a zöldségeket.
A zöldségköret burgonya, sárgarépa, kelbimbó. Kevés olajos átpirítva, csipet só, saját gőzében puhítva.
2 megjegyzés:
hello I love your blog :) new follower please follow back ;)
http://shanaticlandiablog.blogspot.it/
Eva, thank you!:)
Megjegyzés küldése