2015. március 22., vasárnap

Joghurtban pácolt sült csirkecombok párolt zöldségekkel, tavaszi salátával

(Van már egy posztom, amiben joghurtban pácolt csirkecomb van. ITT található!)
Hozzávalók:
(4 személyre)

5-6 egész csirkecomb
1 pohár joghurt
csípős curry
fokhagymás chiliszósz
fekete melasz
őrölt koriander
őrölt feketebors
szójaszósz
paprikás olaj


Elkészítése:

A megtisztított csirkecombokat egy mélyebb tálba rakjuk. A joghurtba belekeverjük a fűszereket ízlés szerint, majd a csirkecombokra öntjük és pár órát állni hagyjuk. Utána egy tepsibe elrendezzük a combokat, a maradék pácot is rájuk öntjük, fóliával letakarjuk és forró sütőben sültjük kb. 45 percet. Ekkor levesszük a fóliát, a combokat megforgatjuk, majd már fólia nélkül visszarakjuk a sütőbe és mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
Köretként párolt zöldséget,
és tavaszi salátát adhatunk mellé.
A saláta hozzávalói:

reszelt fejes káposzta,
reszelt alma,
reszelt piros kaliforniai paprika,
reszelt kígyóuborka
reszelt sárgarépa
apróra vágott póréhagyma

Öntet:


3-4 ek. édes fehér borecet
1 ek. olívaolaj

Tetejére vágott medvehagymát szórtam.
Nekem most nem volt kéznél, de legközelebb frissen vágott petrezselyemzölddel szórom meg a zöldségeket.
A zöldségköret burgonya, sárgarépa, kelbimbó.  Kevés olajos átpirítva, csipet só, saját gőzében puhítva.

2 megjegyzés:

Eva De Maio írta...

hello I love your blog :) new follower please follow back ;)
http://shanaticlandiablog.blogspot.it/

Roza írta...

Eva, thank you!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...