Ebben a szezonban utoljára főztem ma kocsonyát.
Én később, pl. húsvét táján már sosem készítettem még kocsonyát. Ez is úgy van, hogy az ember mit hozott magával a gyerekkorából. Igaz, hogy akkoriban még nem volt hűtő, de Édesanyám később is esküdött rá, hogy a hűtőben nem lesz olyan jó a kocsonya.
Nem tudok nyilatkozni, végül sosem próbáltam meg:)) Viszont most, hogy leírtam, eszembe jutott, utána fogok nézni ennek a dolognak:)
4 megjegyzés:
Húúú Roza jól betermeltél a kocsonyákból, de hát nem csak Te vagy egyedül igaz? És biztos nagyon szeretitek. Nálunk csak a férjem szereti, én is megeszek egy tálkából belőle, de nem vagyok oda érte. Ez aztán nekem elég egy évre.
Nagyon guszta lett a kocsonyád! Nálunk is csak télen készül.
Hű de sok, és milyen guszták! Egy tálkával elfogadnék belőle szívesen :-)
Én, vagy mi is így vagyunk vele mint Te. A kocsonya kimondottan téli étel :-) Nagymamám és Anyukám soha nem tették hűtőbe, mert ott nem lesz olyan jó. Régen, kiskoromban a disznóvágások idején általában mindig jó hideg volt, de később is akkor főztük, amikor igazi tél volt. Na akkor ebben is egyetértünk, nemhiába ugyanoda valósiak vagyunk :-)
Kedves Lívia, mi nagyon szeretjük, és én főzök a másik fiaméknak is. Ott van 3 gyerek, nekik 1-1 tálkával, van a két felnőtt, nekik 2-2 tálkával. Nálunk az aprónép még nem kap önálló adagot, mi vagyunk 3 felnőtt, 2-2 tálkával. Így hamar összejön 14-15 tányérnyi:)
Csipike, köszönöm:)
Katalin, az kétségtelen, hogy az egy vidékről származottak szokásai nagyban hasonlítanak:)
Megjegyzés küldése