2015. március 5., csütörtök

Kocsonya

Ebben az szezonban utoljára főztem ma kocsonyát.
 Én később, pl. húsvét táján már sosem készítettem még kocsonyát. Ez is úgy van, hogy az ember mit hozott magával a gyerekkorából. Igaz, hogy akkoriban még nem volt hűtő, de Édesanyám később is esküdött rá, hogy a hűtőben nem lesz olyan jó a kocsonya.
Nem tudok nyilatkozni, végül sosem próbáltam meg:)) Viszont most, hogy leírtam, eszembe jutott, utána fogok nézni ennek a dolognak:)

4 megjegyzés:

Lívia írta...

Húúú Roza jól betermeltél a kocsonyákból, de hát nem csak Te vagy egyedül igaz? És biztos nagyon szeretitek. Nálunk csak a férjem szereti, én is megeszek egy tálkából belőle, de nem vagyok oda érte. Ez aztán nekem elég egy évre.

csipike írta...

Nagyon guszta lett a kocsonyád! Nálunk is csak télen készül.

Katalin írta...

Hű de sok, és milyen guszták! Egy tálkával elfogadnék belőle szívesen :-)
Én, vagy mi is így vagyunk vele mint Te. A kocsonya kimondottan téli étel :-) Nagymamám és Anyukám soha nem tették hűtőbe, mert ott nem lesz olyan jó. Régen, kiskoromban a disznóvágások idején általában mindig jó hideg volt, de később is akkor főztük, amikor igazi tél volt. Na akkor ebben is egyetértünk, nemhiába ugyanoda valósiak vagyunk :-)

Roza írta...

Kedves Lívia, mi nagyon szeretjük, és én főzök a másik fiaméknak is. Ott van 3 gyerek, nekik 1-1 tálkával, van a két felnőtt, nekik 2-2 tálkával. Nálunk az aprónép még nem kap önálló adagot, mi vagyunk 3 felnőtt, 2-2 tálkával. Így hamar összejön 14-15 tányérnyi:)

Csipike, köszönöm:)

Katalin, az kétségtelen, hogy az egy vidékről származottak szokásai nagyban hasonlítanak:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...