2015. március 29., vasárnap

Narancsos pácolt csirkemell csíkok párolt rizzsel, gyermekláncfű salátával

A receptet ITT találtam, apró változtatással készítettem el.
Hozzávalók:
(2 személyre)

30 dkg csirkemell filé

A páchoz:

50 ml friss narancslé
1 gerezd fokhagyma
30 ml szójaszósz
1 teáskanál balzsamecet
1.5 késhegynyi őrölt gyömbér
2 csipet őrölt fekete bors
2 csipet só
40 ml akácméz
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, és a fokhagymát is felaprítjuk.
A páchoz összekeverjük a hozzávalókat. Az étkezési keményítőt érdemes kevesebb páclével elkeverni, majd hozzáadni a többihez, így jobban elkeveredik.
A pácot a húsra öntjük és lefedve, hűtőbe téve másfél órán át hagyjuk pácolódni.
Ezután egy forró serpenyőben megsütjük a csirkemell-kockákat a szósszal együtt (10 perc kb, a hús nagyságától függően). Közben tetszőleges köretet készítünk mellé.
A húst melegen tálaljuk kevés reszelt narancshéjjal és frissen vágott petrezselyemmel megszórva, a tetszőlegesen választott körettel. Salátát is kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...