A receptet ITT találtam, apró változtatással készítettem el.
Hozzávalók:
(2 személyre)
30 dkg csirkemell filé
A páchoz:
50 ml friss narancslé
1 gerezd fokhagyma
30 ml szójaszósz
1 teáskanál balzsamecet
1.5 késhegynyi őrölt gyömbér
2 csipet őrölt fekete bors
2 csipet só
40 ml akácméz
1 evőkanál étkezési keményítő
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, és a fokhagymát is felaprítjuk.
A páchoz összekeverjük a hozzávalókat. Az étkezési keményítőt érdemes kevesebb páclével elkeverni, majd hozzáadni a többihez, így jobban elkeveredik.
Hozzávalók:
(2 személyre)
30 dkg csirkemell filé
A páchoz:
50 ml friss narancslé
1 gerezd fokhagyma
30 ml szójaszósz
1 teáskanál balzsamecet
1.5 késhegynyi őrölt gyömbér
2 csipet őrölt fekete bors
2 csipet só
40 ml akácméz
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:
A páchoz összekeverjük a hozzávalókat. Az étkezési keményítőt érdemes kevesebb páclével elkeverni, majd hozzáadni a többihez, így jobban elkeveredik.
A pácot a húsra öntjük és lefedve, hűtőbe téve másfél órán át hagyjuk pácolódni.
Ezután egy forró serpenyőben megsütjük a csirkemell-kockákat a szósszal együtt (10 perc kb, a hús nagyságától függően). Közben tetszőleges köretet készítünk mellé.
Ezután egy forró serpenyőben megsütjük a csirkemell-kockákat a szósszal együtt (10 perc kb, a hús nagyságától függően). Közben tetszőleges köretet készítünk mellé.
A húst melegen tálaljuk kevés reszelt narancshéjjal és frissen vágott petrezselyemmel megszórva, a tetszőlegesen választott körettel. Salátát is kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése