Oldalmegjelenítések:

2015. március 7., szombat

Sajtos, kétmagos, leveles-vajas masnik

Hozzávalók:

2 cs. leveles-vajas tészta, (ami tekercsben van)
10 dkg reszelt sajt
2 tojás

őrölt paprika
szezám mag
napraforgó mag
Elkészítése:

A tekercsben lévő leveles vajas tésztát is tudjuk még egy keveset nyújtani. Hagyjuk a vele feltekert sütőpapíron és nyújtsuk  2-3 milliméter vastagra.   Az egyik kis tálka felvert tojásba beleszórunk egy pici mokkáskanál pirospaprikát és néhány csipet sót. Ezt a sós-paprikás tojást szilikonecsettel rákenjük a tésztára. Képzeletben félbe osztjuk a tésztát, és az egyik felét jól megszórjuk reszelt sajt felével (trappistával például), a tészta másik felét pedig ráborítjuk úgy, hogy pont félbe legyen hajtva. Jól lenyomkodjuk.
A másik tálkában levő felvert tojásba is beleszórunk egy kis sót. A tészta tetejét bekenjük a sós tojással és nagyon alaposan megszórjuk napraforgómaggal. Ráhajtjuk a sütőpapírt, alaposan lenyomkodjuk (ettől a napraforgómagok jól rátapadnak), és az egész tésztát papírostul megfordítjuk. Most a "csupasz" fele kerül fölülre. Ezt is megkenjük sós tojással és megszórjuk bőségesen szezámmaggal, aztán rányomkodjuk a szezámmagot.
Éles késsel az egészet 10x1 centis csíkokra vágjuk, és tekerünk egyet-kettőt a közepükön.
Előmelegített 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

2 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyon helyesek!

Roza írta...

Köszönöm, Ani:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...