Oldalmegjelenítések:

2015. március 6., péntek

Tele a kamra

Tegnapra elkészült a sonkák füstölése is, így azok is bekerültek a kamrába a többi finomság mellé. 2x fél-fél disznót dolgoztak fel a gyerekeim. Az idén a nagyobbik fiamék is beszálltak a projektbe anyagilag, hisz' ők is belátták, ha van hol és kivel feldolgoztatni az alapanyagot, olcsóbban jön ki, mintha a boltban veszik a füstölt árut. Arról nem beszélve, hogy azért nyers hús is került a fagyasztóba és nyugodt lehet mindenki, ezekben a kolbászokban, szalámikban, hurkákban csak az van, amit beletettek. És a élő alapanyag is olyan helyről származik, ahol tuti nem adtak neki olyat, ami aztán megmaradna levágás után a húsban. Nevezhetjük nyugodtan  bionak:))
Mindent igyekeztünk úgy készíteni, ahogy annak idején Édesanyámék is készítették. Talán egyetlen dologban különbözik pl. a sonka az akkor készített sonkától: fele akkora!:) De ez nem hibája senkinek sem, kisebb állatot választottak. Édesanyámék által nevelt volt, hogy megvolt 180 kg is... De kezdetnek ez is nagyon megfelel és örömmel tölt el mindannyiunkat!

7 megjegyzés:

MJ írta...

Ti hogy tartjátok a féldisznót?
Nálunk nem működött, mert mindig eldőlt az ólban. :)
Kellemes hétvégét!

Roza írta...

:) Igen, ezzel mi is gondban voltunk!:):)

Drea írta...

De szép látvány! Jó étvágyat hozzá :)!

Roza írta...

Köszönöm, Drea!:)

csipike írta...

Igen, régen ilyen szépen felakasztva lógtak Mamikáméknál is a hűs kamrában, olyan fenséges illata volt, hogy még most is emlékeimben van.

horimarika írta...

Nagyon széééép! Olyan jó, hogy még működik a házi disznóvágás...

Roza írta...

Csipike, ugye, hogy nem lehet elfelejteni?:)

Marika, működik, de még csak nem is itthon dolgozzák fel a jószágot... Van erre egy ismerős, akinek van helye, szerszáma, minden. De a végeredmény pont olyan!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...