Oldalmegjelenítések:

2015. április 10., péntek

Cseresznyelekváros-mascarponés muffin cukormázzal

Hozzávalók:
(12 db-hoz)

Száraz hozzávalók:

20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor

Nedves hozzávalók:

1 db tojás
0,5 dl étolaj
1 kis doboz kefír

Elkészítése:

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, egy másik edényben a nedves hozzávalókat, majd könnyedén összevegyítjük a kétféle hozzávalót.
12 db-os muffinsütő formába papirkapszlikat teszünk, vagy kivajazzuk-lisztezzük és a tésztamasszából fél ek-nyit beleteszünk. Erre jön 1 ek-nyi krém, majd kb. 1 ek-nyi muffin massza.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény a formában és a teteje szép világos-barna lesz.
Tetejére cukormázat teszünk.

Krém:

25 dkg cseresznyelekvár
25 dkg mascarpone

Elkészítése:

Alaposan kikeverjük a mascarponet a lekvárral és a muffintésztára adagoljuk.

Cukormáz:

10 dkg porcukor
1 kisméretű tojás fehérje, (v. egy nagynak a fele)
1 kk. citromlé

Elkészítése:

Habverővel addig verjük, amíg a habban már meglátszik a habverő nyoma. A kisült tészta tetejére kenjük. Díszíthetjük cukorral, tortadarával, de fehéren is hagyhatjuk.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia Roza! Megvan a 32. SAD kiírása, ha gondolod látogass meg és játssz te is. ÜDv Zsuzsi (Táncoló fakanál)
http://zsuzsiafazekban.blogspot.co.uk/2015/04/sad-32-forulojanak-kiirasa.html

Roza írta...

Köszönöm Zsuzsi, körülnézek, hogy a SAD miről szól és hogyan működik:))

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...