Oldalmegjelenítések:

2015. április 16., csütörtök

Darált húsos ragu hántolt árpával, gyermekláncfű salátával.

Hogy miért éppen a hántolt árpa? Picivel kevesebb a szénhidráttartalma, mint a rizsnek... Meg, mert már régen ettem!:)
Hozzávalók:
(2 személyre)

15 dkg sertés darált hús
1 ek. kókuszolaj
1 fej vöröshagyma
őrölt bors
2 ek. ketchup
őrölt paprika

2 marék fagyasztott zöldborsó
1 szál sárgarépa
1 ek. kókuszolaj
kb.15 dkg hántolt árpa
forró víz

két marék gyermekláncfű levél 
salátalé (víz, só, ecet, édesítőszer)

Elkészítése:

A hántolt árpát egy megfelelő edényben felforrósított kókuszolajon megfuttattam. Úgy kezeltem, mint a rizst, de az árpán nem látszott, hogy kifehéredett volna:( Amikor már jónak találtam, felöntöttem két- és negyedszeres mennyiségű forróvízzel (egy bögrében mértem ki az árpát, ugyanabban a bögrében a forróvizet is), sóztam, beletettem a zöldborsót és a felkarikázott sárgarépát, majd takaréklángon (legkisebb fokozat) működő sütőbe tettem. Kb. fél óra alatt magába szívta a vizet és megpuhult. Ez idő alatt a zöldségek is megpuhultak.

A raguhoz a vöröshagymát apró kockákra vágtam és felforrósított kókuszolajon, megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a darált húst, azt addig pirítottam, amíg kifehéredett. Sóztam, borsoztam, tettem rá 2 ek-nyi ketchupot és egy kevés őrölt paprikát. Megfuttattam a hússal, majd egy kevés vizet öntve rá, a hús puhulásáig pároltam.

Tálalásnál a hántolt árpát megszórtam vágott petrezselyemzölddel és salátalébe mártott gyermekláncfű salátával együtt kínáltam. 
Megjegyzés:
Már a legtöbb pitypang virágzik. Nehezebb fiatal leveleket találni. De egy kis idő múlva elvirágoznak a korábban nyílók és hamarosan ismét hajtani kezdenek. Akkor megint finom salátát lehet készíteni. Ilyenkor, amikor már virágba borul a növény, kesernyés  a levele.

2 megjegyzés:

csipike írta...

Még sosem ettem árpát, nem tudom milyen az íze.

Roza írta...

Csipike, semmi különös. Egyedül annyi, hogy nagyobbra dagad, mint a rizs. Amibe rizst teszünk, helyettesíthető a hántolt árpával.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...