2015. április 14., kedd

Finomfőzelék chilis/fokhagymás sült pulykanyakkal

Finomfőzelék volt ma az ebéd, chilis/fokhagymás sült pulykanyak karikákkal.
Szép vastag pulykanyakat tudtam venni. Ilyenkor a vékonyabb felét levágom, abból készül leves, a vastagabb, jó húsos felét pedig meg szoktam sütni.
Hozzávalók:
(2 személyre)

1 kg jó húsos-vastag pulykanyak
chilis/fokhagymás szósz
frissen őrölt fekete bors

2-3 ek. kókuszolaj

Elkészítése:

A pulykanyakat 2-3 cm-es karikákra (a csigolyánál) összevágom. A chilis/fokhaymás szósszal, őrölt fekete borssal, sóval bepácolom és attól függően, mennyi időt tudok rászánni, hűtőben hagyom pácolódni. Most ez nem volt több fél óránál, de így is finom lett!:) Egy serpenyően felforrósítottam a kókuszolajat. A pulykanyakak mindkét oldalát jó alaposan átsütöttem, szép piros színt kaptak. Ekkor egy kevés vizet (lehet alaplé is, ha van kéznél) öntöttem alá és fedő alatt addig pároltam, amíg a nyakon lévő hús megpuhult. Ekkor levettem a fedőt és a nyakakat zsírjára sütöttem. A vízből (alapléből) inkább többször öntsünk alá egy keveset, hogy a végére ne maradjon alatta sok lé.

Tálalásnál a finom chilis/fokhagymás szaftból is tettem a főzelékre.

3 megjegyzés:

MJ írta...

Megkóstolnám ezt is. :)

Roza írta...

:) Kedves Párod biztosan készít Neked, ha megkéred... Finom és nem drága.

csipike írta...

De jó ötlet. Levesnek szoktam főzni, mert isteni finom a levese. Sütve még nem próbáltam, lementem a receptjét, el ne felejtsem :-)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...