Hozzávalók:
(2 személyre)
1 ek-nyi kókuszolaj
1 ek. liszt
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 egész tojás
1 kis marék medvehagyma
himalája só
1 dkg. kölesgolyó
A felforrósított kókuszolajon zsemleszínűre pirítom a lisztet. Hozzáadom a zúzott fokhagymát és pár percit kevergetve pirítom, hogy az ízét kiadja. Felöntöm 6 dl-nyi vízzel, sózom, felforralom, majd takaréklángon 5-6 percig főzöm. A medvehagyma felét már ekkor hozzáadom. A tojást összehabarom majd a forró leveshez öntöm és elkeverem. Lefedem és lezárom alatta a gázt.
Tálalásnál megszórom a másik fele medvehagymával és a kölesgolyókkal együtt adom az asztalra.
Második fogásnak pirított chilis húscsíkokat készítettem párolt sárgarépával, tyúkhúr salátával.
Hozzávalók:(2 személyre)
25 dkg sertés lapocka, karaj, v. comb
2-3 ek. chilis/fokhagymás mártás
őrölt fekete bors
2 ek. kókuszolaj
Elkészítése:
A sertéshúst a kókuszolajon még egészben jól megpirítom. Minden oldalát. Hagyom kicsit pihenni, majd szép vékony szeletekre vágom. Összekeverem a chilis/fokhagymás mártással, az őrölt fekete borssal és egy kicsit állni hagyom. A visszamaradt zsiradékot felforrósítom, beledobom a hússzeleteket és kevergetve szép pirosra sütöm. Tálalásig melegen tartom.
Párolt sárgarépához:
fél kg sárgarépa
só
Elkészítése:
A sárgarépát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy edényben öntünk alá kb. 1 dl vizet. Enyhén sózzuk, ha nem édes fajta a sárgarépa, tehetünk bele pár csepp édesítőszert. Takaréklángon addig pároljuk, amíg a sárgarépa megpuhul. Ha marad alatta víz, azt leöntjük róla.
Tyúkhúr salátához:
salátalé (víz, édesítő, só, ecet)
1 jó marék tyúkhúr
Megjegyzés:
A tyúkhúr is, mint a gyermekláncfű, egyenlőre elérett. Húzkodjuk ki, dobjuk a komposztra és várjuk meg, amíg a helyén friss tyúkhúr nő. Száraz időben öntözzük a helyét.
2 megjegyzés:
Üde fotók és könnyed, finom ebéd!
Igyekeztem!:)
Megjegyzés küldése