2015. május 30., szombat

Boszorkányhab

A boszorkányhabot általában fánkokhoz készítem főként. A fánk olyan kelt tészta - vagy csöröge esetében nem kelt -, amihez csak tojás sárgája kell.
A boszorkányhabhoz a fehérjét használjuk fel.
Hozzávalók:

2-3 db tojás fehérje
2-3 púpozott ek. kristálycukor
pár csepp citromlé
1-2 ek. lekvár, vagy szörp

Elkészítése:

Egy megfelelő edényben vizet forralunk. A tojásfehérjéket a cukorral és pár csepp citromlével egy akkora edénybe tesszük bele, ami éppen ráfér a forró vizes edényre és az alja nem ér a vízbe. Gőz fölött kemény habbá verjük. Ekkor teszünk bele 1-2 ek. lekvárt, esetleg szörpöt és a habbal még verjük egy kicsit.
A fánkok mellé tálaljuk.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet, sajnos még csak nem is hallottam róla, nem hogy ettem volna :-)

Roza írta...

Katalin, akkor ki is próbálhatod:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...