A boszorkányhabot általában fánkokhoz készítem főként. A fánk olyan kelt tészta - vagy csöröge esetében nem kelt -, amihez csak tojás sárgája kell.
A boszorkányhabhoz a fehérjét használjuk fel.
Hozzávalók:
2-3 db tojás fehérje
2-3 púpozott ek. kristálycukor
pár csepp citromlé
1-2 ek. lekvár, vagy szörp
Elkészítése:
Egy megfelelő edényben vizet forralunk. A tojásfehérjéket a cukorral és pár csepp citromlével egy akkora edénybe tesszük bele, ami éppen ráfér a forró vizes edényre és az alja nem ér a vízbe. Gőz fölött kemény habbá verjük. Ekkor teszünk bele 1-2 ek. lekvárt, esetleg szörpöt és a habbal még verjük egy kicsit.
A fánkok mellé tálaljuk.
2 megjegyzés:
Finom lehet, sajnos még csak nem is hallottam róla, nem hogy ettem volna :-)
Katalin, akkor ki is próbálhatod:)
Megjegyzés küldése