2015. május 17., vasárnap

Csípős töltött-rántott csirkemellek párolt zöldségekkel, fejes salátával

A recept eredete a feledés homályába veszett...

Még el nem készített, régi recepteket lapozgatva találtam rá erre a finom húsételre.
A megváltozott étkezési szokásunkba viszont klasszul beleillik:)
Hozzávalók: 

4 csirkemell,
3 friss erős paprika,
1 ek erős paprikapép (Erős Pista),
6 zöldhagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek citromlé,
2 ek vágott petrezselyemlevél,
1/2 kk őrölt szegfűszeg,
1/2 kk bors,
1 tojás,
1 ek szójaszósz,
liszt,
prézli,

olaj
Elkészítése: 

A melleket bőrözzed le, a paprikát és hagymát vágjad finomra, a fokhagymát törjed át. Keverjed össze a paprikát, zöldhagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet, szegfűszeget, borsot és citromlevet. Irdaljad a melleket, tömjed a keveréket a vágásokba, majd zárjad azokat fogpiszkálóval.
Verjed fel a tojást, keverjed hozzá a szója- és paprikaszószt. A melleket forgassad lisztbe, majd a tojáskeverékbe, végül a prézlibe. Süssed a csirkét olajon, grillen vagy roston, mindkét oldalán készre. 


Rizzsel,  hasábburgonyával, párolt zöldségekkel és salátával tálaljuk.
Tanácsok:

Tálalás előtt vegyed ki a fogpiszkálókat!:)

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...