2015. május 30., szombat

Csörögefánk boszorkányhabbal

Nagyon régen nem készítettem csörögét. Egyetlen oka van, sok tojás kell bele.
Legalább is nekem az 5 db egy olyan édességbe, ami nem is ünnepi sütemény, az sok.
Ma egyedül vagyok, így egy kisebb adagot készítettem.
Hozzávalók:

35 dkg liszt
5 tojás sárgája
1 kiskanál cukor
kevés tejföl
csipet só

a sütéshez olaj
Elkészítése:

A lisztet a tojássárgával, a cukorral és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy levestészta keménységű legyen. 22 pici gombócot formálunk belőle. Mindegyikből vékony lapot nyújtunk és derelyemetszővel párhuzamosan bevagdosva, a végeket a vágásokon keresztülhúzzuk. Bő, forró olajban, hirtelen tűznél aranysárgára sütjük. Az olajból papírtörlőre szedjük ki.
Porcukorral meghintve, lekvárral, vagy boszorkányhabbal tálaljuk.

1 db szénhidráttartalma (lekvár nélkül) = 10 gramm 

2 megjegyzés:

Gabriella konyhája és webáruház írta...

Júj, ez nagyon finom!!

MJ írta...

Nagyon szeretem én is. Leginkább kajszi lekvárral, de amúgy kopaszon is. Csak ropogós legyen! :)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...