2015. május 27., szerda

Rakott zsemle

A receptet  Seffer Lillánál találtam és megtetszett.
Egészen aprócska változtatást eszközöltem csak.
Hozzávalók:

4 szikkadt zsemle,
5  dkg vaj,
3-4 ek. házi cukormentes baracklekvár,
2 tojás,
7  dkg cukor, v.  édesítő
4,5 dl zsírszegény tej,
1 ek. vaníliáscukor
Tetejére: 

2 tojásfehérje,
4  dkg cukor, vagy édesítő
1 tk. házi cukormentes baracklekvár
Elkészítése:

1. Egy tepsit (kisebb méret, kb. 20x25 cm) kikenünk vajjal. 
2. A zsemléket felszeleteljük, majd a tojásokat, az olvasztott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet  alaposan kikeverjük. 
2. A zsemléket megmártjuk a tejes keverékben, majd kirakjuk vele a kivajazott tepsit.
3. Erre jöhet a baracklekvár.
4. Újabb réteg tejbe mártott zsemle, majd a maradék tejes keverékkel megöntözzük a zsemlék tetejét.
5. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. 
6. A tojásfehérjéket a lekvárral, kemény habbá verjük, és ezzel megkenjük a sütink tetejét, majd visszatoljuk a sütőbe további 10 percre, hogy aranybarnára süljön a teteje.

2 megjegyzés:

Lívia írta...

Érdekes sütemény, de biztos finom és guszta is.

Roza írta...

Lívia, finom. Kicsit hasonlít a máglyarakáshoz, de egyszerűbb.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...