Egészen aprócska változtatást eszközöltem csak.
4 szikkadt zsemle,
5 dkg vaj,
3-4 ek. házi cukormentes baracklekvár,
2 tojás,
7 dkg cukor, v. édesítő
4,5 dl zsírszegény tej,
1 ek. vaníliáscukor
Tetejére:
2 tojásfehérje,
4 dkg cukor, vagy édesítő
1 tk. házi cukormentes baracklekvár
Elkészítése:
1. Egy tepsit (kisebb méret, kb. 20x25 cm) kikenünk vajjal.
2. A zsemléket felszeleteljük, majd a tojásokat, az olvasztott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet alaposan kikeverjük.
2. A zsemléket megmártjuk a tejes keverékben, majd kirakjuk vele a kivajazott tepsit.
3. Erre jöhet a baracklekvár.
4. Újabb réteg tejbe mártott zsemle, majd a maradék tejes keverékkel megöntözzük a zsemlék tetejét.
5. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
6. A tojásfehérjéket a lekvárral, kemény habbá verjük, és ezzel megkenjük a sütink tetejét, majd visszatoljuk a sütőbe további 10 percre, hogy aranybarnára süljön a teteje.
2 megjegyzés:
Érdekes sütemény, de biztos finom és guszta is.
Lívia, finom. Kicsit hasonlít a máglyarakáshoz, de egyszerűbb.
Megjegyzés küldése