Azon gondolkodtam, valóban olyan ritkán készítenék császármorzsát, mint ahogy ide van posztolva?
Azt azért nem hiszem, mert az azt jelentené, hogy három év alatt nem készítettem...
Egy érdekesség viszont van a dologban: három év előtt is paradicsomleves volt és császármorzsa:) Meg ma is:))
Mindig kedvenc szakácskönyvem, a Horváth Ilona által írtban lévő receptet készítem el, azzal a különbséggel, hogy én teljesen sütőben készítem el. A hozzávalókat a szerint módosítom, hány személyre készítem a morzsát.
Hozzávalók:
1/4 l. liszt,
1/4 l. dara,
1/2 l. tej,
4 egész tojás,
5 dkg
cukor,
1/2 citrom reszelt héja,
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg
zsír esetleg vaj,
csipet só.
Elkészítése:
A darára meg a lisztre a hideg tejet ráöntjük, egy órát rajta
hagyjuk. A tojássárgákat a cukorral meg a sóval elkeverjük és
a darához adjuk. A tojásfehérjéket habnak felverjük és a darához vegyítjük. A serpenyőben a zsírt megforrósítjuk, a tésztát
beleöntjük és egy tömegben pirítjuk. (Tehetjük sütőbe is.) Ha
már az alja megpirult, villával darabokra tépjük és sütőlapáttal
addig forgatjuk, amíg az egész megpirul. Tálra felhalmozzuk, porcukorral megszórva, dzsemmel vagy befőttel tálaljuk.
3 megjegyzés:
Mi is nagyon szeretjük, de paradicsomleves mellé még nem készítettem, mert mind a kettő édes - legalábbis nálunk a leves is, és az nem megy együtt, persze hozzá teszem, hogy ez ízlés dolga. Jól néz ki amit készítettél, és biztos, hogy finom is.
Fiatalasszony koromban próbálkoztam utoljára császármorzsával, de nekem nem sikerült. Azt hiszem, hogy kemény maradt.
Lívia, a családom szereti édes tészta előtt a paradicsomlevest:)
Ani, talán nem hagytad egy kicsit, akár pár órát, állni, hogy a dara megszívja magát tejjel. Illetve lehet, nem fele liszt, fele dara összetételben készítetted...
Megjegyzés küldése