Ebben a rekkenő hőségben egyértelmű, hogy gyorsan elkészülő, könnyű ebédre vágyunk. Ebből a meggondolásból készítettem én ma ez az ételt. Mivel még egyedül vagyok, nem is tartott sokáig elkészíteni.
Hozzávalók:(1 személyre)
20 dkg csirkemell filé
2 ek.fokhagymás chiliszósz
2 ek. kókuszolaj
5 dkg rizs
10 dkg forró víz
só
2 tk. kókuszolaj
sárgarépa,
fejes káposzta
kínai kel,
endívia saláta
salátalé
Elkészítése:
Elsőnek a párolt rizst készítjük el, az készül el legtovább. A rizst a kókuszolajon addig futtatjuk, amíg kifehéredik. Ekkor hozzáöntünk dupla mennyiségű forró vizet, sózzuk és lefedve előmelegített, de takaréklángon lévő sütőbe tesszük. Amíg a többi hozzávalót elkészítjük, a rizs is elkészül. Nem kell kevergetni!
Másodiknak készüljön a saláta, azt sem baj, ha áll kicsit a salátalében. Én most bolti, előkészített friss salátát vásároltam, azok az alapanyagok voltak benne, amiket felsoroltam. Éppen egy személynek való adag. A salátalevet pedig saját ízlésem szerint só-víz-édesítő-ecet kombóból állítottam össze. A saláta abban állt, amíg elkészült a hús.
A húshoz a kókuszolajat felforrósítottam, majd a csíkokra vágott csirkemell csíkokat beledobtam és kb. addig pirítottam amíg mind kifehéredett, meg még egy kicsit. Ekkor hozzáadtam kb. 2 ek. fokhagymás-chiliszószt, azzal is pirítottam egy percet és máris elkészült a hús is.
Tálalásnál finomra vágott petrezselyemzöldet szórtam a húsra és a rizsre. A salátát mellé tettem.
4 megjegyzés:
Nagyon guszta! Szólhattál volna hogy egyedül vagy és akkor mentem volna besegíteni az ebédnél:-))
Látod Évike, hogy erre nem gondoltam!:) Köszönöm szépen!:)
Finomnak gondolom és jól is néz ki. Azon csodálkoztam közben, hogy ebben a irtó melegben bekapcsoltad a sütőt, én még a tűzhelyen is olyat készítek ami a lehető legrövidebb idő alatt elkészül. Teljesen kivagyok ettől a nagy melegtől, alig várom, hogy vége legyen.
Líviám, szerencsére nem tartott olyan sokáig, hogy ne bírtam volna ki:)
A hőség végét már én is nagyon várom!!
Megjegyzés küldése