Hozzávalók:
(4 személyre)
4 egész csirkecomb
só
színes bors
őrölt fahéj
őrölt gyömbér
petrezselymes fűszerkocka
curry
szójaszósz
fokhagymás chiliszósz
olívaolaj
Körethez:
1 kg burgonya
0,5 kg sárgarépa
2 db paradicsom
só
Elkészítése:
A csirkecombokat kettévágjuk. A fűszerekből kenhető pácot készítünk és egy ecset segítségével a combokat jól bekenjük.
A burgonyát és a sárgarépát kb. egyforma vastagságú karikákra vágjuk.
Egy tepsit kizsírozunk, belerakjuk a burgonyát és a sárgarépát, majd a tetején szépen elhelyezzük a befűszerezett csirkecombokat. Fóliával letakarjuk és forró sütőben sütjük. Időnként megnézzük, a combokat megforgatjuk. Amikor már puhának találjuk a húsokat, a fóliát levesszük. A combokat szép pirosra sütjük.
Tálalásnál friss salátával, vagy kovászos uborkával kínáljuk. Ha van otthon friss zöldfűszer, akkor azt finomra vágjuk és megszórjuk vele a zöldségeket.
Az étel szénhidráttartalma a kovászos uborka nélkül: 237 , 5 ch gramm.1 adag szénhidráttartalma 59 , 4 + kb. 15-20 dkg kovászos uborka = 63 , 2 ch. gramm
6 megjegyzés:
Nagyon guszta és biztos, hogy finom is. Mi is szeretjük az ilyen egyszerű, de nagyszerű ételeket.
Jó ízlésre vall, Líviám!:)
Milyen jó ötlet: krumpli és répa!Finom lehetett a sok finom fűszertől a csirkéd!
Finom volt Ani, köszönöm. A fahéj különösen kellemes ízt adott a húsnak! Ezentúl rendszeresen fogom használni:)
Beírtam a keresődbe, hogy csirkecomb, és ha jól számoltam, 13 recept jött elő. ez nem semmi! Van ám fantáziád!Gratulálok!
Köszönöm Ani, azért biztosan van, amelyik egyforma...:))
Megjegyzés küldése