2015. augusztus 6., csütörtök

Kókuszos csirkemell csíkok, tejszínes párolt zöldbabbal

Hozzávalók:
(1 személyre)

15-20 dkg csirkemell filé
őrölt gyömbér
őrölt fahéj
1 ek szójaszósz
1 ek. kókuszreszelék
1 ek. kókuszolaj

25 dkg zöldbab
Himalája só
édesítő szer
1 ek. kókuszolaj
1 dl. főzőtejszín

Elkészítése:

A csirkemell filét csíkokra vágom, a gyömbérrel, fahéjjal és szójaszósszal összekeverem jó alaposan és állni hagyom. Sózni nem szükséges, a szójaszósz elég sós.
Eközben a zöldbabot a felforrósított kókuszolajba dobom, sózom, kevés édesítőt adok hozzá és lassú tűzön, fedő alatt, időnként megkevergetve puhára párolom. Amikor kész, ráöntöm a főzőtejszínt és még egyet forralok rajta. Leveszem a tűzről és melegen tartom.
A csirkemell csíkokat a felforrósított kókuszolajon fehéredésig pirítom. Mielőtt levenném, rászórom a kókuszreszeléket és egy picit rázogatva pirítom.
Tálalásnál vágott petrezselyemzölddel, vagy koriander-zölddel szórom meg.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...