2015. szeptember 6., vasárnap

Lecsós csirke kuszkusszal

Végre alkalmam volt kipróbálni a kuszkuszt. Nagyon jól sikerült, de nem vagyok különösebben elragadtatva tőle... Talán egyetlen előnye, hogy 5 perc alatt fogyasztásra készen van.
Azt olvastam róla, hogy a fogyókúrát annyiban segíti, hogy telít. Az ember sokára lesz éhes. Ez jó!:)
Lecsós csirke:
(4 személyre)

1 kg csirke (lehet szárny, comb, mell)
2 fej vöröshagyma
fél kg lecsópaprika
fél kg paradicsom
2 ek. kókuszolaj

Elkészítése:

A vöröshagymát, paprikát és paradicsomot feldaraboltam. A kókuszolajat megolvasztottam, majd beledobtam a felszeletelt vöröshagymát. Kissé megsóztam, majd fedő alatt kevés ideig pároltam. Ezután hozzáadtam a paprikát és a paradicsomot. Ezeket is megsóztam és tovább együtt pároltam őket, időnként megkevergetve. kb. 15 perc elteltével hozzáadtam a húst. Nagyobb lángon együtt forraltam a lecsóval, odafigyelve, nehogy leégjen. Kóstoltam, utána sóztam, majd amikor a hús megpuhult, a lecsós csirke el is készült. Tálaláskor kuszkuszt kínáltam hozzá.
Kuszkusz:

Hozzávalók:
(4 személyre)

2 , 5 dl kuszkusz (kb. 250g)
2 , 5 dl forró víz
2 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy kb. 2 dkg vaj (elhagyható)


Elkészítése:

Vegyél egy hőálló tálat, és öntsd bele a száraz kuszkuszt. 4 személyre kb. egy bögre (2 , 5 dl vagy kb. 250 g) kuszkuszt számolj.
Öntsd föl ugyanannyi forró vízzel, ízlés szerint adj hozzá egy kevés olívaolajat vagy vajat és csipetnyi sót.
Zárd le légmentesen műanyag fóliával. A gőzben azonnal párolódni kezd a kuszkusz, és szemmel látható, ahogy magába szívja a forró vizet.
Semmit mást nem kell vele csinálni, 5 perc alatt magába szívja a vizet és kész. Egy villával lazítsd fel a szemeket, hogy szép, pergős kuszkuszt kapj.

100 gramm főtt kuszkusz:

Energia 112 kcal
Fehérje 3 , 8 gramm
Zsír 0 , 2 gramm
Szénhidrát 22 , 9 gramm

10 megjegyzés:

horimarika írta...

Én régóta használok kuszkuszt. Nagyon szeretem. Alaplével a legfinomabb, de szoktam kísérletezni is...

Ani írta...

Már én is szemeztem a kuszkusszal, de valójában nem is tudom, miből áll.

Kata - mosolyrecept.blogspot.hu írta...

Korábban még nem próbáltam a kuszkuszt, viszont a héten én is szeretnék vele kísérletezni :)

Ágnes Jesze írta...

A kuszkusz lenyege,hogy a finom gozok atjarjak.a kuszkusz fozoedenyben alul sulnek,parolodnak a husok,zoldsegek,es ennek parajaban keszul a kuszkusz,atveve a finom izeket.
:)
Probaljatok,igy kesziteni

Roza írta...

Köszönöm szépen!:)

Ani, a kuszkusz teljes kiőrlésű tészta, tulajdonképpen.

Kata, mindenképpen próbáljad ki, csak úgy tudod eldönteni, hogy használod-e majd, vagy sem:)

Ágnes, köszönöm, én is tudom, hogy van kifejezetten kuszkusz főző edény, de egyenlőre nem ruházok be rá. Hátha a család megajándékoz:))

Lívia írta...

Nagyon guszta az ételed. A lecsót szeretjük hússal pl. csirke - de kolbászfélékkel is, és én mindig főzök ki hozzá nokedlit, és így szinte olyan mint egy pörkölt. Kuszkuszt még nem főztem, de kipróbálom.

Lívia írta...

Kimaradt még, hogy nagyon jól néz ki az őszi blog fejléced.

Roza írta...

Köszönöm Líviám!:)

csipike írta...

Még kuszkuszt én sem készítettem, pedig sok receptben láttam már, most rákerestem miből van, olyan mint a dara csak lisztes, ezt írták, akkor nekem ízleni fog talán, szeretem a párolt grízt.
Szép a fejléced! :-)

Roza írta...

Köszönöm, Csipike!:) Szeretem az évszakok szerint kissé megújítani:)
Szerintem is ízleni fog a kuszkusz... Próbáljad csak ki!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...