2015. november 17., kedd

Almás gesztenyehabos kocka babapiskótával

A süteményt a nyugdíjas klubba viszem, ahova járok. Évente kétszer tartunk név- és születésnapot, júniusban az I. félévieket, novemberben a II. félévieket. Sokan vagyunk, általában kevesen sütnek süteményt, éppen ezért olyat igyekeztem kitalálni, amit kis kockákra lehet vágni. Ebből az adagból 40 kis kocka lesz. Mivel ilyenkor már nincs meleg, nyugodtan lehet krémes süteményt készíteni. Nyáron ez inkább kerülendő, mivel nincs lehetőség a hűtésére fogyasztásig.

Hozzávalók:

Tésztához:

Száraz hozzávalók:

25 dkg liszt
2 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 cs vaníliás cukor, vagy eszencia
10 dkg kristálycukor

Nedves hozzávalók:

2 db nagyobb alma
1 egész tojás
0,5 dl kókuszolaj
1 kis doboz natúr joghurt
Krémhez:

25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
5 dl. Hulala habtejszín
2 ek. cukor
2 cs. habfixáló
1 cs. vaníliás cukor, vagy eszencia
Elkészítése:

A tésztához az almát megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a többi nedves hozzávalóval.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a kettőt alaposan elvegyítjük egymással. Egy tepsit  (jelen esetben 23 x 35 cm) kizsírozunk-lisztezünk, a masszát beleöntjük, majd úgy sütjük meg, mint a piskótát. Amikor a teteje színesedni kezd, tűpróbával ellenőrizzük, hogy meg sült-e. Egy vékony tésztát kapunk.

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet:

A gesztenyemasszát kikeverjük a mascarponéval. A habtejszínhez adjuk a cukrot, a vaníliát és kissé felverjük. Ekkor hozzáadjuk habfixálókat és kemény habot verünk, melyet óvatosan összekeverünk a gesztenyés krémmel. Egyenletesen a megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük (ennél a nagyságnál legalább 3 cm magas krémet kapunk). Kb. 20 db babapiskótát négy felé vágunk, szépen kirakjuk a krém tetejét és mindegyik babapiskótára étcsoki mázat kenünk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd a babapiskótáknak megfelelően kockára vágva tálaljuk.




2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Roza, nagyon mutatós süteményt sütöttél, biztos nagyon finom! El is mentem a receptjét, köszönettel. :)

Roza írta...

Köszönöm, Marika! :)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...