2015. szeptember 13., vasárnap

Joghurtban pácolt sült csirkecombok petrezselymes burgonyával, kukorica salátával.

Már készítettem korábban is joghurtban pácolt, sült csirkecombot, így még egyszer nem posztolom be.
Bármilyen csirke, ill. pulyka alkatrészből készíthetjük. Egyedül mellből nem készíteném, abból túl száraz lenne,.. Lefedni nem szükséges, a csirke nagyon hamar megpuhul és ha lefedjük, felesleges víz keletkezik, amit aztán még el kell párologtatni, esetleg leönteni. Szép pirosra tudjuk sütni.

Kukorica saláta:

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 doboz konzerv kukorica
20 dkg-nyi tejföl
10-15  dkg-nyi majonéz
1 tk. mustár
fél mk. porcukor, vagy édesítő
kevés citromlé (ízlés szerint)
őrölt bors
gondolatnyi só

Elkészítése:

A porcukrot és a sót elkeverem a mustárral, hozzáadom a majonézt, azzal is simára keverem, hozzáadom a tejfölt, végül a konzerv kukoricát. Összekeverem, borsozom, nyomok rá ízlés szerint egy kevés citromlevet. Tálalásig hűtőben tartom.

2015. szeptember 6., vasárnap

Lecsós csirke kuszkusszal

Végre alkalmam volt kipróbálni a kuszkuszt. Nagyon jól sikerült, de nem vagyok különösebben elragadtatva tőle... Talán egyetlen előnye, hogy 5 perc alatt fogyasztásra készen van.
Azt olvastam róla, hogy a fogyókúrát annyiban segíti, hogy telít. Az ember sokára lesz éhes. Ez jó!:)
Lecsós csirke:
(4 személyre)

1 kg csirke (lehet szárny, comb, mell)
2 fej vöröshagyma
fél kg lecsópaprika
fél kg paradicsom
2 ek. kókuszolaj

Elkészítése:

A vöröshagymát, paprikát és paradicsomot feldaraboltam. A kókuszolajat megolvasztottam, majd beledobtam a felszeletelt vöröshagymát. Kissé megsóztam, majd fedő alatt kevés ideig pároltam. Ezután hozzáadtam a paprikát és a paradicsomot. Ezeket is megsóztam és tovább együtt pároltam őket, időnként megkevergetve. kb. 15 perc elteltével hozzáadtam a húst. Nagyobb lángon együtt forraltam a lecsóval, odafigyelve, nehogy leégjen. Kóstoltam, utána sóztam, majd amikor a hús megpuhult, a lecsós csirke el is készült. Tálaláskor kuszkuszt kínáltam hozzá.
Kuszkusz:

Hozzávalók:
(4 személyre)

2 , 5 dl kuszkusz (kb. 250g)
2 , 5 dl forró víz
2 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy kb. 2 dkg vaj (elhagyható)


Elkészítése:

Vegyél egy hőálló tálat, és öntsd bele a száraz kuszkuszt. 4 személyre kb. egy bögre (2 , 5 dl vagy kb. 250 g) kuszkuszt számolj.
Öntsd föl ugyanannyi forró vízzel, ízlés szerint adj hozzá egy kevés olívaolajat vagy vajat és csipetnyi sót.
Zárd le légmentesen műanyag fóliával. A gőzben azonnal párolódni kezd a kuszkusz, és szemmel látható, ahogy magába szívja a forró vizet.
Semmit mást nem kell vele csinálni, 5 perc alatt magába szívja a vizet és kész. Egy villával lazítsd fel a szemeket, hogy szép, pergős kuszkuszt kapj.

100 gramm főtt kuszkusz:

Energia 112 kcal
Fehérje 3 , 8 gramm
Zsír 0 , 2 gramm
Szénhidrát 22 , 9 gramm
Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...