2016. április 20., szerda

Párolt karfiol besamel mártással, petrezselymes burgonyával

Hozzávalók: 
(2 személyre)

Kb. 8-10 db szép, méretes karfiolrózsa
2 púpozott ek. liszt
kb. 2-3 dl tej
3 dkg vaj
bors
8 db kisebb burgonya
petrezselyemzöld
étolaj

Elkészítése:

A karfiolrózsákat megmossuk, és forrásban lévő, sós vízben kb. 6-8 percig pároljuk, majd kivesszük és melegen tartjuk.
A besamel mártáshoz a felforrósított vajon megfuttatjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk és kevergetve forralunk egyet rajta. Ha nagyon sűrű lenne, még egy kevés tejet adhatunk hozzá. Szintén melegen tartjuk.
A megmosott, meghámozott, feldarabolt burgonyát 2-3 ek. felforrósított étolajba dobjuk, megsózzuk, majd a lángot mérsékelve, saját levében puhulásig pároljuk. Lehetőség szerint csak rázogatva mozgatjuk, hogy ne törjük össze a burgonyát. Ha mégis kicsit odasült volna, lapátkanállal óvatosan fellazítjuk és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. (Esetemben sajnos, csak fagyasztott petrezselyemzöld volt kéznél.)
Tálalásnál a karfiolra öntünk a besamel mártásból és mellé tálaljuk a burgonyát.


2 megjegyzés:

MJ írta...

Kellemes (ízes) hétvégét kívánok! :)

Roza írta...

Köszönöm, kedves MJ., viszont kívánom Nektek is! :)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...