Oldalmegjelenítések:

2016. május 17., kedd

Gondolataim - Ismét a fogyásról

Legutóbb - szinte éppen 1 éve - arról írtam, hogy stagnált a fogyásom, és hogy szeretnék még néhány kg-tól megszabadulni. De valahogyan ez már nem igazán akar sikerülni:( Voltam 68,5 kg is, nem is olyan régen, de igazából a 70 kg - esetleg 1-2 kg felette - az, amit tartok.
Itt van a napokban készült kép rólam - bizonyítandó, hogy nem híztam:
A blúzom talán nem elég előnyös, kicsit passzentosabbnak kellene lennie, de ez van. Új dolgot nem tudok elmondani, a magam részéről úgy élek, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásom. Már ami az étkezést illeti.
Ismét csak biztatni tudok mindenkit, akinek ez a problémája, hogy ne halogassa a döntést. Az már csak falra hányt borsó, hogy ne higgyenek a különböző csodareklámoknak. Ne akarjanak a fotelban hátradőlve és chipset ropogtatva, hozzá valami édes üdítőt iszogatva 1 hét alatt 30 kg-ot fogyni. Illetve akarni akarhatnak, de azt maguk is felfoghatják, hogy lehetetlen. Bármennyi pénzt dobnak is ki érte az ablakon.

Hogy miért hozom elő időnként a témát? Magam miatt. Hogy én se felejtsem el, hogy nem volt egyszerű, hát becsüljem meg, amit elértem.
Az egészségem nem romlott. Lehet, hogy nem javult, de romlai nem romlott és erről papírom is van!:) A cukrom is rendben. Az, hogy azt a bizonyos fél tablettát még mindig szedem, csak az én hanyagságom az oka. Vissza kellene mennem a diabetológiára, mit mondana az orvos. Lehet, megpróbálhatnám gyógyszer nélkül? Azért csak el kellene mennem...:)

Utólag - egy reklám kapcsán - egészítem ki még azzal, hogy ép eszű ember nem tudja elképzelni sem a valóságát annak, amivel felhívja magára a cég a figyelmet, "Fogyj le 9 óra alatt". Mellette a kép, egy cca 100 kg-os és egy 50 kg-os lányról. Fiatal, de akkor is képtelenség, hogy ne lógna rajta a bőr, ha ez a dolog igaz lenne. Még a havi 10 kg is sok. Higgyétek el. Ilyesmit egyébként is csak orvosi felügyelet mellet ajánlatos elkezdeni, nem csak úgy, hűbelebalázs módjára. Az, hogy a cég érdeke az, minél többen vegyék és egyék az általuk kinált csodaszert, érthető. De mindenki a saját bőrét viszi a vásárra! Aki egy ilyen fogyás után - már ha igaz - nem engedhet meg magának egy korrekciós műtétet, az bizony rosszabbul fogja érezni magát a bőrében, mint előtte.

Muszáj voltam ezeket még hozzátenni, mert azt tapasztalom, hogy nagyon sokan így szeretnének "kényelmesen" megszabadulni felesleges kilóiktól.

6 megjegyzés:

marisz57 írta...

Roza, szerintem is menj el az orvoshoz. Lehet, hogy gyógyszer nélkül is élhetsz, hiszen te odafigyelsz az egészségedre. Szerintem nem vagy túlsúlyos - bár a testmagasságodat nem ismerem. Aki ilyen tudatosan él, mint te, az elnyeri méltó jutalmát - ahogy a mellékelt ábra is mutatja. :D

Roza írta...

Köszönöm Marika, ez igazán kedves Tőled!:)

undercover írta...

Roza, téged receptre kellene felírni az embereknek. Csodálatos, hogy el tudtad hagyni a gyógyszert. Szerintem nem kellene túlságosan túráztatnod magad azon az ide-oda csúszkáló 1-2 kg-n. Csak gratulálni tudok a kitartásodhoz és a bölcsességedhez.
Nagyon jó a fotó is, a háttér képed is gyönyörű.
Szeretettel üdvözöllek!

MJ írta...

Elismerésem! :)

Tüzes Beáta írta...

Csatlakozom MJ-hez és gratulálok a hatalmas önmegtartóztatáshoz. Én is régóta tervezem a fogyást....

Roza írta...

Kedves Undercover, köszönöm szépen az elismerő, kedves szavakat!:)

Köszönöm szépen, kedves MJ:)

Kedves Beáta, nem elég tervezni és főleg nem "elég régen". Nincs semmi motiváció, ami megadná a kellő/kezdő lökést?:( Higgyed el, az én módszeremben semmi önmegtartóztatás nincs. Főleg nem hatalmas!:) Egyszerűen rendet raktam a fejemben. Ha megnézed, hogy miket főztem/ettem abban az időben, amikor az életmódváltást elkezdtem, látni fogod, semmi különös. DE! Bizonyos ételek és adagok csökkentése, egészségesebb ételek előtérbe helyezése. Azóta is! Eszem ágában sincs, hogy veszni hagyjam, amit elértem! Jólesik mások elismerése, ez is segít, hogy véletlenül se tévedjek - legalább is ne tartósan - a régi útra. Azt javaslom, gondold át, határozzad el és főleg: kezdjed el!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...