2016. május 15., vasárnap

Habos rebarbarás kocka

Hozzávalók:

3 tojás
20 dkg cukor
1 pohár (175 gr) tejföl
1 tk vaníliakivonat/1 vaníliás cukor
1 tk citromlé
20 dkg liszt
7 gr sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
6 rebarbaraszár
csipet só
szeletelt mandula

Hab:

3 tojás fehérje
csipet só
3-4 ek. cukor
1 mk. citromlé
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése:

Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, a tejföllel, a vaníliával és a citromlével.
 Hozzákeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a csipetnyi sóval elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt 24 x 35-ös formába öntjük, a tetejére sorakoztatjuk ferdén a megtisztított rebarbaraszárakat, majd megszórjuk a mandulával.
Előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 30-35 perc) sütjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a cukrot. Kemény habot verünk belőle.

A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.

A kisült sütemény:
(Megjegyzés: hidegen tartottam a süteményt, amíg fel nem szeleteltem. A keletkezett kis cseppek ennek tudhatók be.)

4 megjegyzés:

Lenya írta...

It looks yummy yummy delicious. Happy Sunday, doll.
xox
Lenya
FashionDreams&Lifestyle

Roza írta...

Thank you, Lenya!:)

marisz57 írta...

Még idén nem sütöttem rebarbarával, de most hogy megláttam ezt a sütidet, összefutott a nyál a számban. :)

Roza írta...

Én most próbáltam ki először és nagyon ízlett mindenkinek!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...