Oldalmegjelenítések:

2016. május 27., péntek

Kellemetlen vendégek a magas ágyásos kis veteményesben



Az idén úgy alakult, hogy csak raklapokkal körülhatárolt kisebb magas ágyásokba ültetett palántát a kismenyem. Egyenlőre paradicsom és 1 db (véletlenül kikelt) tökféle van benne. Ezek bio termesztett növények lesznek. Készülne több is, ha nem lenne hirtelenjében rossz tapasztalatunk.

A magaságyásba komposztból is került bőven föld. Amikor a komposztot termelték ki, sok pajorral találkoztak. Volt ez így máskor is, viszont ilyen kártételt nem okozott egyik sem. Most - szerintem nem a pajorok - lerágták nem csak a tökféle és néhány paradicsom, a közé ültetett büdöske leveleit is:(
Tanácstalanok vagyunk. A pajorok a föld alatt okoznak kárt. Május vége lévén már talán ki is keltek, a cserebogarak. Nem sikerült semmilyen élőlényt azon kapni, hogy rágják a növények levelét. Elég sok hangya, fülbemászó van az idén. Azok tesznek ilyet?

4 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyon csúnya munkát végeztek. Más.Kérdeznék. Ha a blogomon megnézed az oldalsávot akkor nem látszanak a Gasztroblogok és más gyűjtőoldalak képei. Nem tudom, hogy miért. Régebben lehetett őket látni. Ha megnyitom az oldalukat, akkor is ugyanolyan, mint nálam. Nálad jó. Mi lehet az oka?

undercover írta...

Nem, azok nem rágják meg a növényeket, se a hangya, se a fülbemászó. Csak csigák lehettek (meztelen akár). Tapasztalatom szerint a csiga nagyon messziről megtalálja a növényt, amit szeret (gyanítom, a szaglása alapján, de nem értek hozzá). Keressétek a csigát!
van még egy zöld bogár, ami eszi a levelet, de az nappal is ott ül, és látod. Nálam a zöld bogár csak a mentát eszi)

Roza írta...

Ani, megnézem, ha tudok, segítek.

Undercover köszönöm szépen, ráállunk a csiga elleni védekezésre. Bogár nem volt...

Kati írta...

Szerintem is csoré csiga, legalábbis nálunk nagyon el vannak terjedve,alig lehet kiirtani őket, mindent leesznek, nappal nem látjátok, mert éjjel garázdálkodnak, akkor figyeljétek meg őket, csigaszert kell leszórni, csak akkor nem lesz már bió a termesztés, de ezekre a csigákra semmi más nem hat.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...