2016. június 15., szerda

Csípős szecsuáni sertéshús párolt rizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg sertés karaj
10 dkg sárgarépa
10 dkg vöröshagyma
4 dl víz
 2 ek. olaj
1 zacskó csípős szecsuáni fix

Párolt rizshez:

20 dkg rizs
4 dl víz
2 ek. olaj


Elkészítése:

Elsőként a párolt rizst készítsük el.
A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk. Julienne-re vágjuk a sárgarépát (vékony szeletekre), nagyobb kockákra a vöröshagymát.
A húst a felforrósított olajon erős lángon hirtelen pirítsuk meg. Levet enged, ezért fedjük le és kis lángon pároljuk addig, amíg a levét el nem főtte. Ekkor hozzáadjuk a vöröshagymát és a sárgarépát, majd folyamatosan kevergetve pirítsuk erős lángon 4-5 percig.
Öntsünk hozzá 4 dl hideg vizet, majd szórjuk rá a fixet és keverjük el alaposan.
Lassú lángon, időnként megkevergetve, fedő nélkül pároljuk további 5-8 percig.
A párolt rizzsel tálaljuk.

1 megjegyzés:

Ani írta...

Összefut a nyál a számban annyira jól néz ki.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...