2016. július 16., szombat

Kirántott cukkini petrezselymes burgonyával

 
Régebben beposztoltam már egy kirántott cukkinit, de ott nem írtam le, hogyan készítem.

Hozzávalók:
(4 személyre)

2 db (kb 1 kg) zsenge cukkini
tojás
liszt
zsemlemorzsa
Himalája só
a sütéshez étolaj
Elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, kb. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Ha van nagyobb magja, a magházát eltávolítjuk egy kisebb kanállal. Én nem sózom be panírozás előtt, hogy ne legyen vizes a felülete. A sütés utáni sózás ugyan olyan jól megfelel.
A szokásos panírozással bepanírozzuk, közepesen forró olajban világos barnára sütjük, Himalája sóval megsózzuk és tálalásig melegen tartjuk.

Most petrezselymes burgonyával és uborka salátával tálaltam.

3 megjegyzés:

Ani írta...

A cukkini nálunk is nagy kedvenc ilyenkor.

Katalin írta...

Finom eledel, én is szoktam ilyet készíteni :-)

Roza írta...

Ani, Katalin, köszönöm szépen! :)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...