2016. október 29., szombat

Epres-rebarbarás mascarpone-krémmel készült torta - sütés nélkül.

A születésnapomra készítettem ezt a tortát, ami ugyan 3l-én lesz, de a családom holnap köszönt fel...
Ez már a 61. őszöm...:)
A torta a "Mascarponés-gesztenyekrémes torta" aprócska változtatásával készült.

Hozzávalók:


25 dkg epres-rebarbarás lekvár (vagy ízlés szerint bármilyen:)
25 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
2 cs zselatinfix (v. habfixáló)
2 ek cukor
23 db babapiskóta
másfél dl langyos tej
1 ek rum (vagy rumaroma)
hidegre dermedő csokiszósz (elhagyható, de nem érdemes ;)
dísz (fakultatív)

(22 cm-es tortakarika)


Elkészítése:


Adjuk a langyos tejhez a rumot, forgassuk meg benne a babapiskótákat. Ha nagyon felszívná magát nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet. 

Rakjuk ki piskótával egy 22-es tortaforma alját, és öntsük rá a csokiszószt, majd fél piskótákkal rakjuk körbe a tortakarika szélét (ezeket ne mártsuk tejbe!) és tegyük hűtőbe. 
 A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjunk hozzá az epres-rebarbarás lekvárból 25 dkg-nyit és alaposan keverjük össze. 
Verjük kemény habbá a tejszínt a zselatinfix-szel, majd óvatosan forgassuk hozzá a  krémhez. Csodálatosan könnyű, habos krémet kapunk!
Simítsuk a krémet a tortaformába. 
 A tetejére öntsünk még a csokiszószból. 
 Kedvünk szerint, akár díszíthetjük is a tetejét.
 Tegyük hűtőbe egy éjszakára (de legalább pár órára). 

Sajnos,  olyan lelkesedéssel és türelmetlenséggel fogadta a családom a tortát, hogy arra időm sem maradt - eszembe sem jutott -, hogy lefényképezzem felvágva...


5 megjegyzés:

Katalin írta...

Isten éltessen kedves Roza! Finom tortával lepted meg magad és a családodat :-)

Roza írta...

Köszönöm, kedves Katalin! :)

Éva írta...

Isten éltessen nagyon sokáig erőben egészségben! Finom tortát készítettél jól meglepte magadat ugye?:-)) Amit én készítettem magamnak az csupán kettőnknek készült mivel a jövő héten jön a mi kis "csipet csapatunk" akkor köszöntenek minket mivel férjuramnak meg 24-én lesz a szülinapja!

Vanilin írta...

Isten éltessen sokáig erőben, egészségben! Remek torta! :)

Roza írta...

Évikém, köszönöm szépen:) Benneteket is Isten éltessen!:)

Kedves Vanilin, köszönöm szépen!:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...