2016. november 11., péntek

Zöldborsós pirított csirkemáj párolt rizzsel, Rahm-szósszal, vegyes friss salátával

Nagyon finomra sikeredett ez az ételem. Örültem neki. Kár, hogy aki miatt ezt kitaláltam, nem szereti a belsőséget:( Viszont, ha jobban meggondolom, sovány csirke-, v. sertéshússal is el tudnám képzelni.
Hozzávalók:
(4 személyre)

25 dkg csirkemáj
25 dkg zöldborsó (lehet mirelit is)
1 fej vöröshagyma
2 ek. étolaj, vagy kókuszolaj

őrölt bors
majoránna (ha májjal készül)
 A párolt rizshez:

2,5 dl rizs (kb. 20 dkg)
5 dl forró víz

2 ek. étolaj
 Rahm szósz:

1 adag Rahm szósz por
2,5 dl víz, v. csontleves

A Rahm szószt Knorr gyártja.
 1 csomagban 3 adag szósz-por található, amivel semmi mást nem kell tenni, mint beleönteni meleg folyadékba és sűrűre főzni. Én ezt a szósz-alapot Németországból kaptam. Nálunk is lehet sokféle szósz-alapot kapni, ki lehet tapasztalni, kinek melyikkel ízlik. 

A szósz nélkül is teljesen komplett ételt tálalhatunk fel, de ez a finom, sima, selymesen sűrű szósz kellemesen fogja össze az ízeket.
Vegyes, friss saláta:

színes paprikák
uborka

pár csepp olívaolaj
2-3 ek. balzsamecet

A felaprított zöldségeket sózom, szórok rá pár csepp olívaolajat, majd a balzsamecetet ízlés szerint. Jól összekeverem, tálalásig hűtőben érik:)
Tálaláskor ízlés szerint öntünk a szószból, a salátát külön tálkában kínáljuk.  

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...