Oldalmegjelenítések:

2018. január 7., vasárnap

Bonbonmeggyes szelet

(A recept innen származik.)


Hozzávalók:

Tészta:

45 dkg liszt, 
3 dkg kakaópor, 
8 dkg porcukor, 
1  cs. sütőpor, 
8 dkg vaj, 
csipet só, 
3 tojássárgája, 
kb 1 , 5 dl tej

Krém:

9 dl tej, 
3 cs tejszínes- vagy vaníliás pudingpor, 
30 dkg porcukor, 
40 dkg puha vaj, 
5 db babapiskóta, 
6 db mézes puszedli, 
40 dkg lecsepegtetett meggybefőtt, 
3 ek bonbon meggy aroma + 1 tk-nyi

Máz:  

15 dkg étcsokoládé, 
3 ek étolaj - összeolvasztva

Elkészítése:

A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a vajat majd hozzáadjuk a tejjel elkevert tojássárgáját és alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 30 percig hideg helyen pihentetjük.
A tésztát kétfelé vesszük és enyhén lisztezett felületen kb 20 x 30 cm - es lappá kinyújtjuk. Vajazott, lisztezett tepsi hátán, egyenként 180 °C - os sütőben kb 8 - 10 perc alatt megsütjük.
A meggyet meglocsoljuk 2 ek aromával és félretesszük.
A krémhez 1 , 5 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a maradékot felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Időnként megkevergetve, kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, az 1 tk aromát és simára keverjük. A babapiskótát és a puszedlit apróbb darabokra tördeljük majd összeforgatjuk a krémmel. A tésztalapokat megkenjük a lecsepegtetett meggy levével, az egyik lapra rákenjük a krém felét, elrendezzük rajta a meggyszemeket és rákenjük a maradék krémet. Befedjük a másik lappal és bevonjuk csokimázzal.
Egy éjszakán át puhulni hagyjuk majd tetszés szerint szeleteljük. A szeletekre, olvasztott csokoládéval meggyszemeket ragasztunk.

Megjegyzés: 

A fentiek szerint elkészített csokimáz kemény, nehezen vágható, törik. Én az alábbi csokoládémázat javasolnám:

Hozzávalók:

20 dkg porcukor
3 ek. kakaópor
3-4 ek. forróvíz
5 dkg margarin

Elkészítése:

A porcukrot és a kakaót összekeverjük. Hozzákeverünk 3-4 ek. forró vizet, majd a margarint. Ahogy a margarin elolvadt, máris a süteményre kenjük. Ha megszilárdul, nem ragad, jól szeletelhető.


Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...