Oldalmegjelenítések:

2018. március 11., vasárnap

Gondolataim - 5 éve tartom a lefogyott súlyomat

Azt gondolom, ismét eltelt elég idő, talán már majd' két év is (2016. május 17.), hogy a fogyásommal, a lefogyott súly megőrzésével, stb. foglalkoztam volna. Volt/van bőven elfoglaltságom, látható, posztokat is nagyon keveset írok:(

Az előbb mértem magamat, 72 , 10 kg vagyok. Ha valaki nem tudná, 97 kg-ról kezdtem fogyni, ezelőtt  5 évvel. A miértet és a hogyant itt nem fogom megemlíteni, akit érdekel nézzen a blogomban utána. Éppen elég hasznos, vagy kevésbé hasznos, sőt haszontalan poszt is íródott e témában, nem is kevés.
Ha valaki oly lusta, hogy ennek sem képes utána nézni, az nyugodtan lapozzon, nem neki szól az írásom! :)

Voltatok, nem is kevesen, akik elejétől fogva velem voltatok, biztattatok, örültetek a legkisebb leadott súlyomnak is és a végén a dicséreteteket is bezsebelhettem, ami főleg női olvasók körét tekintve, szerintem nem kis dolog:)
Ezt mind köszönöm Nektek!:)

A ruhatáramat egy merész gondolattal kicseréltem. Mindent a mostani súlyomhoz és méretemhez. Ha valami, ez tuti ösztönöz, hogy továbbra is figyeljek oda az étkezésemre.
De el kell mondanom, ugyanúgy, mint a fogyókúrás időszakomban, most is azt eszem, amit a családom. De már megszoktam, hogy kicsit mérsékeljem a mennyiséget:) Alkalomadtán 1-1 süti is lecsúszik. De hála az Égnek, hogy a családom is amellett van - nem miattam, maguk miatt is -, hogy legyen több saláta, zöldség, főzelék, gyümölcs. Ők pl. egyáltalán nem esznek kenyeret, ők valami extra dolgot fogyasztanak helyette, de én tartom magam ahhoz, hogy semmi olyat nem veszek, amit azelőtt se vettem volna. Mert drága. És este 6 után nincs evészet. A kislányok is erre vannak szorítva. Lehet rágcsálni gyümölcsöt, de nasi nincs. Az ő esetükben helyette kicsi szomorúság van:) De ez nem komoly.

Érdekességként még elmondom, hogy az egyik posztom hozzászólójára 2 év távlatából rákérdeztem, hogy belekezdett-e az életmód-váltásba, sikerült-e fogynia. A hozzászólásában ugyanis azon sóhajtozott, hogy bizony, neki sem ártana némi (nem kevés) súlytól megválnia. Akkor én biztattam, hogy ne csak sóhajtozzon, már csak az egészsége miatt is vágjon bele. Most meg úgy válaszolt, mintha nekem lett volna anno szükségem támogatásra:) Azt gondoltam, nem emlékezhet két év eltelte után, hogy mihez mit szólt hozzá, de belinkeltem a hozzászólását... Így kicsit furán jött ki, de őszintén örülök a leadott 8 kilójának és szorítok, hogy a még ennyi is sikerüljön és megtartani is legalább annyira sikerüljön!:)

9 megjegyzés:

Éva írta...

Gratulálok további kitartást sok sikert! Amit leadtam én is egészségügyi problémák miatt azóta is tartom a súlyom és jól érzem magam a bőrömben:!

Anikó írta...

Ügyes vagy és jól csinálod. Nekem is sikerült 14 kilótól megszabadulni, még tovább szeretném levinni, de csak szép lassan óvatosan. Ugyanezt a tendenciát viszem, keveset eszem, este 6 után már semmit sem, de mivel édesszájú vagyok muszáj olykor sütiznem, bele is halnék, ha nem tehetném, de ez belefér :-)

Roza írta...

Szuper, Lányok, örülök, hogy Ti is kitartotok és nem akarjátok elveszíteni az elért súlyt. Én is bűnözök néha, de igen. Ha az ember már 10 kg felett van a lefogyott súllyal, akkor belefér. Ha még csak pár kg-ot, akkor a veszélyes játék:)

María írta...

Gratulálok Roza, az elért eredményhez és a kitartásodhoz is. Le a kalappal!

Roza írta...

Mariám, köszönöm szépen!

Ani írta...

Gratulálok! Jó újra olvasni téged!

Roza írta...

Köszönöm Ani, ez kedves Tőled! :)
Egyenlőre még sokat nem fogok írni, de lehetőség szerint, igyekszem.

Lívia írta...

Roza örülök mindig amikor látom és olvasom az új bejegyzéseidet. Gyakran jövök az oldaladra, de nem mindig írok hozzászólást, de tudod, hogy én figyelemmel kísérem az életednek azt a részét amit megmutatsz. Így a fogyásodat is, és gratulálok, hogy ilyen kitartóan csinálod. Jól gondolod és teszed, hogy mindent lehet enni, de mértékkel, és mellette a mozgás szinten tartja azt amit elértél. Csak így tovább és nagyon csinos, szép és egészséges maradsz.

Roza írta...

Aranyos vagy Líviám, köszönöm szépen! :)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...