Hosszas tanácstalanság után úgy döntöttünk, mára finomfőzeléket és csirkepörköltet főzök. Nálunk pörköltnek a csirkeszárny a kedvenc. Azt mindenki szereti.
Hozzávalók:
(2 személyre)
0,5 kg csirkeszárny
1 fej vöröshagyma
fél zöldpaprika
fél paradicsom
1 evőkanál őrölt paprika
bors
2-3 evőkanál étolaj
só
Elkészítése:
Az apró kockákra vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott paprikát és a szintén szeletekre vágott paradicsomot az étolajon, picit megsózva puhára párolom. Ekkor ráteszek 1 evőkanál őrölt paprikát, kevés vizet öntök rá, beleteszem a megtisztított, feldarabolt csirkeszárnyakat, borsozom, annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és puhulásig, lassú tűzön lefedve főzöm.
Bármilyen főzelékkel, galuskával tálalhatjuk.
Hát szívesen megkóstolnám, nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésCsatlakozom Katihoz!! Én is szívesen megkóstolnám :)
VálaszTörlésKati, Maria, meghívlak Benneteket egy fini finomfőzelékre, csirkepörkölttel!:))
VálaszTörlés