2011. május 24., kedd

Paradicsommártás, főtt hússal.

A vasárnapi levesben főtt két szép vastag pulykanyak. Ma készítek hozzá paradicsommártást, az lesz ebédre.

Hozzávalók:
(2 személyre)

1 kis doboz paradicsompüré
2 evőkanál liszt
2-3 evőkanál étolaj 
kb. 6 dl hideg víz
kis darabka zeller
mokkáskanálnyi vöröshagymakrém
petrezselyemzöld
oreganó
bazsalikom
ízlés szerint cukor

Elkészítése:

A paradicsompürét a vízzel felhígítom. A megforrósított olajba beleszórom a lisztet és kevergetve zsemleszínűnél kicsit sötétebbre pirítom. (Jobban kiadja a paradicsom színét.)  A paradicsomot a rántásra öntöm. Ha szükséges, kevés vizet lehet még hozzá önteni. Belereszelem a zellert, hozzáadom a vöröshagymakrémet, sózom, cukrozom. Egyet forralok rajta, frissen vágott petrezselyemzöldet, bazsalikomot és oreganot adok hozzá. Ha mindhárom van, mindegyikből keveset, hogy ne nyomják el azért a paradicsom ízét. Ha valamelyik nincs, akkor sincs baj, attól még nagyon finom és ízletes paradicsommártásunk lehet.

Aki szereti, főtt krumplit kínálhat mellé.


4 megjegyzés:

  1. Látom Te is teszel bele zellert!:-)Nagyon finom lesz szerintem tőle.

    VálaszTörlés
  2. Igen, Nelli, nagyon finom lesz tőle:))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szereti nálunk az egész család. Próbáltam már zellerrel és egyéb fűszerekkel - bazsalikom, oregánó - meg azok nélkül is, hagyományosan. Mindenképp finom!!

    VálaszTörlés
  4. Mi is szeretjük levesnek is, mártásnak is:)

    VálaszTörlés