2011. június 26., vasárnap

A mai ebédünk.

Pulykanyakból főztem húslevest, sok zöldséggel, cérnametélttel. Másodiknak tejfeles-gombás sertésszeletet rizzsel.
Jó finom volt minden:) Mondtam is a páromnak, hogy ettől is jól lehet lakni, nem csak a körömpörkölttől:)

Tejfeles-gombás sertésszelet:


Hozzávalók:

6-8 szelet lapocka
30  dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 evőkanál étolaj
bors
1 dl tejföl
2 csapott evőkanál liszt

Elkészítése:

A vöröshagymát finomra, a   megtisztított gombát szeletekre vágom.  Az olajon, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre párolom a vöröshagymát, ráteszem a gombát, sózom, borsozom,  erős tűzön addig párolom, amíg levet nem ereszt. Ekkor beleteszem a hússzeleteket, melyeket előzőleg kissé kiklopfolva, megsózva, majd lisztbe mártva, egy kevés olajon szép pirosra kapattam. Öntök rá kevés vizet, hogy ellepje, és ekkor már lassú tűzön főzöm a hús puhulásáig. Ekkor a lisztből és tejfölből habarást készítek és kissé besűrítem vele a gombás húst.

Rizskörettel  tálalom.







5 megjegyzés: