2011. június 14., kedd

Mákos guba

A mákos guba egyszerűbb változatát írom le:

Hozzávalók:
(4 személyre)

8 db legalább másnapos vajas kifli
25 dkg őrölt mák
porcukor vagy édesítőszer
méz
1 l. tej
2 cs. vaníliás cukor
2-3 evőkanál cukor vagy édesítőszer

Elkészítése.

A szikkadt kifliket nem túl vékony karikára vágom, majd előmelegített sütőben szép pirosra szárítom.
A mákot ízlés szerint bekeverem a porcukorral. A tejbe beleteszem a vaníliás cukrot, a 2-3 evőkanál cukrot és meglangyosítom.  Egy tepsit kizsírozok, majd lerakok egy sor kiflit, melyet előzőleg a langyos tejben megfogattam. Erre szórok bőven mákot, majd megint egy sor kifli, megint egy sor mák következik, míg a kifli el nem fogy. A tetejére mákot szórok, melyre jócskán mézet csorgatok, majd előmelegített sütőben finom ropogósra átsütöm.


4 megjegyzés:

  1. Jaj, annyira, de annyira szeretem!Látom Te is sok tejjel készíted és teszel bele mézet!
    Voltak nálad az unokák a hosszú hétvégén?

    VálaszTörlés
  2. Igen, Nellikém, itt voltak csütörtök délutántól tegnap délutánig. Nagyon jó volt:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, bár én még sosem ettem.

    VálaszTörlés
  4. Kati, ezt is csak ajánlani tudom:) Főleg, ha előfordul, hogy marad kifli.

    VálaszTörlés