2011. július 22., péntek

Sárgarépás saláta

Hozzávalók:
(2 személyre)

kis fej vörös-, vagy lilahagyma
kisebb zöldpaprika
1 szál vékony sárgarépa
10-15 cm-nyi kígyóuborka
pár levél tépkedett fejes saláta

angol ecet (világos, édeskés malátaecet)
fehér bors

Elkészítése:


A vöröshagymát vékony szeletekre vágom enyhén megsózom és összekeverem. A zöldpaprikát is vékony szeletekre vágom, sózom, keverem. A sárgarépát uborkagyalun vágom vékony szeletekre, sózom, keverem.
A kígyóuborkát kettévágom, majd az uborkagyalun lereszelem, sózom keverem. (A fejes salátát nem teszem bele, az rögtön összeesne a sótó, ecettől. A salátát csak tálaláskor keverem el a többi hozzávalókkal.)
Fehér borssal megszórom, majd 2-3 evőkanál angol ecettel savanyítom. Tálalásig hűtőben tárolom.
Tálalás előtt a tépett fejes salátát is hozzá keverem, ekkor teszem tányérokra.

3 megjegyzés:

  1. Finom salátát készítettél.

    VálaszTörlés
  2. Szép szines saláta és nagyon egészséges:) Minden nap nyers répát rágcsálok, nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  3. Mi is szeretjük az ilyen salátákat:)

    VálaszTörlés