2011. augusztus 15., hétfő

A Tv-paprika műsora nyomán eszembe jutott,

amikor pásztor tarhonyát főztünk. Egyrészt életünkben először, másrészt bográcsban.



De nagy sikere volt, nagyon finom lett. Akkor csak úgy emlékezetből, a "magunk esze után" csináltuk. Utólag receptet megadni már nem tudtam, így kis változtatással innen írtam le a receptet.

Hozzávalók:


3-4 evőkanál étolaj
5 szelet bacon
20 dkg gépi tarhonya
4 szem burgonya
1 szál puha füstölt kolbász
1 ek pirospaprika

1 paprika
1 paradicsom
1 hagyma

Elkészítése:

Az olajon a csíkokra vágott bacont zsírjára sütjük.
Menet közben hozzáadjuk a nagyon apróra felkockázott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megfonnyasztjuk.
A tarhonyát kb. 5 perc alatt egy kicsit megpirítjuk rajta. Belerakjuk a szintén apró kockákra felvágott paprikát és paradicsomot és a felkarikázott kolbászt. 1-2 percig kevergetjük.
Pirospaprikával meghintjük. Vízzel felöntjük (annyival, hogy a lé jó bőven ellepje a hozzávalókat), hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát (ne legyen túl nagy, mert nehezebben fő meg).
Lefedve puhára főzzük. (Időközben lehet, hogy még kell vizet önteni hozzá). Az a jó, ha szaftos marad a végére, mert a tarhonya még főzés után is szív magába nedvességet.



8 megjegyzés:

  1. Imádom a tarhonyát! Ezt is szívesen megkóstolnám:)! (De mit nem(?), csupa finomságot főzöl ?)

    VálaszTörlés
  2. Már melléütök, az utolsó ? helyett !!

    VálaszTörlés
  3. Szia kedves Roza!
    Nagyon régen ettem már valami igazán magyaros, bográcsban készített ételt! Nem tudod, hogy ez a pásztortarhonya hasonló, mint az öhöm?? Az öhömöt anyai nagypapóm készítette, csak tördelt tésztával.
    Ezúton megkérnélek, nézzél be hozzám, lenne egy kérésem ott számodra. Ha azonban ebben a nyári höségben nincs kedved rá válaszolni, azt is megértem. :-)
    További szép napot kívánok Neked. Üdv:Krisz!

    VálaszTörlés
  4. szoktam bele jófajta kolbászt is karikázni, úgyis nagyon finom, plusz ízt ad

    VálaszTörlés
  5. sorry, most olvasom a kolbászt))), az előbb elkerülte a figyelmem)))

    VálaszTörlés
  6. Kedves Cook Chick, semmi baj, előfordul velem is, hogy valami elkerüli a figyelmemet:))

    VálaszTörlés
  7. Kedves Krisz, töröltem és helyesbítem a válaszomat:

    A pásztortarhonya talán nem egészen olyan mint az öhöm, de a slambuc, az úgy tudom, konkrétan az öhöm másik elnevezése. A kettő között - ha jól tudom - annyi a különbség, hogy a pásztortarhonya tarhonyával, a slambuc lebbencs-tésztával készül:)

    VálaszTörlés