2011. október 6., csütörtök

A 3. kenyér:)

Jó, ígérem, a 3625. kenyérről már nem fogok írni...:) De most még újdonság. És örülök, hogy szép lett. Ezért muszáj megmutatnom...
Legfeljebb ezután akkor mutogatom (majd) a kenyereimet, ha már nem a géppel sütöm, hanem én is úgy, mint az ügyesek:))
(De őszintén: egymagamnak miért csinálnék nagy munkát? Mert ha egy egész családnak sütnék, az más. Ebből meg még a párom sem eszik, csak én.


12 megjegyzés:

  1. Roza, nagyon ügyes vagy, szép lett a kenyered:) Miért nem eszik belőle a párod? Gondolom diétás kenyér, de attól még ő is megehetné.

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg nagyon szép lett, és biztosan finom is! Én is kenyérsütő géppel kezdtem házi pék pályafutásomat; igaz, mostanság már csak dagasztásra használom, és inkább a villanysütőben sütöm meg a tésztát. Szerintem házilag olcsóbban ki lehet hozni a barna kenyeret, no meg erről biztosan tudod, hogy nem színezéktől barna. Igaz, hogy szénhidráttartalomban tényleg nem sok a különbség, de a teljes kiőrlésű pékáru hosszú időre egyenletes vércukorszintet biztosít, meg rosttartalma miatt sokkal laktatóbb is.

    VálaszTörlés
  3. Tudod Trollanyu, az úgy van ebben az icinke-picinke kis faluban, ahol élünk, hogy fel kell iratni a kenyeret. A múltkor már szóltunk, hogy csak másnaponta kell 1 kg (pl. már csak a kutya miatt is, ő nem eszi meg a tápot). Már jól meg volt sértődve a boltos. A párom magyarázkodott, hogy én nem ehetek..., stb. Jó, elrendeződött. Azért a páromnak a fehér kenyér jobban ízlik:) Neki sem ártana pedig ilyet enni...

    Dulmina, nekem még ízlik is. A jótékony hatásairól nem is beszélve:)

    VálaszTörlés
  4. Először is gratulálok a kenyérhez! Ugye milyen jó otthon sütni és érezni a finom illatát?
    :)))

    Ez a kenyér felírás nekem előhozott egy nagyon régi emléket. Le is gépeltem ide, de olyan hosszú lett, hogy illetlenségnek gondoltam ide"biggyeszteni", inkább a blogban tettem ki önállóan. Aki érdekel esetleg olvassa le.

    VálaszTörlés
  5. Nem unom a kenyereidet, én két évig kísérleteztem a kenyérsütéssel, míg végre eldőlt: nem sütök géppel, nem dagasztok :), csak a "dagasztás nélküli" módszert alkalmazom, nekem nagyon bevált. Bármilyen liszttel "működik", rozs, tönköly..., az alap viszont csak a BL 80. A blogomon leírtam, munka szinte semmi, az "idő dolgozik", adalék semmi, az eredmény - csodás kenyér.

    VálaszTörlés
  6. Márikám, feltétlenül elolvasom:)

    Wanna, én is hallottam ilyen kenyérről, de még nem próbáltam ki. Megnézem Nálad, aztán kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  7. Kati, köszönöm szépen:))

    VálaszTörlés
  8. De szép lett ez a kenyér! :)

    VálaszTörlés
  9. Kedves Roza!!
    A kenyered csoda szép és guszta,és tedd csak fel akár az 5000.kenyered,megnézzük megcsodáljuk,és elképzeljük,hogy hú de finom ropogós a külseje!!!

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm Mellissina, nagyon kedves vagy:)

    VálaszTörlés