2011. október 28., péntek

Buggyantott tojásleves és rozmaringos halfilé

Ma ebédre buggyantott tojáslevest és rozmaringos halfilét készítettem.



A rozmaringos halfilé elkészítéséhez Makacska konyhájából kaptam az ihletet. Igaz, egészen kicsit változtattam rajta, de örülök, hogy elkészítettem, mert nagyon finom lett.


Hozzávalók:
(2 személyre)

2 nagyobb szelet tengeri halfilé
2 tojás

bors
1 ágacska friss rozmaring
rozmaringpor
liszt
olaj a sütéshez

A körethez:

6 db burgonya (nem szétfővő)
őrölt piros paprika

bors
olaj

Elkészítése:

A halfilék mindkét oldalát jól befűszereztem sóval, borssal, rozmaringporral, majd lefóliázva néhány órára a hűtőbe tettem. A tojásokat felvertem sóval, borssal, rozmaringporral, az apróra vágott friss rozmaringgal, pirospaprikával. A lisztet szintén megfűszereztem ugyanezekkel a fűszerekkel. A halszeleteket belemártottam a fűszeres lisztbe, majd a tojásba, és forró olajban kisütöttem.

A krumplit alaposan megmostam, a forrástól számított 20 percig főztem, majd azon melegében karikákra vágtam. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, amit kissé megolajaztam, erre fektettem a krumplikarikákat. A tetejüket megszórtam sóval, borssal, pirospaprikával, picit meglocsoltam olajjal, és a sütőben 15 perc alatt, közepes lángon pirosra sütöttem.




























6 megjegyzés:

  1. Jó kis ebéd(?) volt nálatok, szívesen leültem volna egy adagra:))

    VálaszTörlés
  2. Teakert, hidd el, szívesen látott vendég lettél volna:)

    VálaszTörlés
  3. Én is látnálak ám a recetbeküldők között, kukk az oldalamra!

    VálaszTörlés
  4. Jaj olyan jól esik ha kipróbáljátok a receptjeimet, és ízlik is. Örvendek, hogy megtetszett neked.

    VálaszTörlés
  5. Bizony Kati, máskor is el fogom készíteni:))

    VálaszTörlés