2011. november 30., szerda

Zöldborsós marhatokány rizzsel

Hozzávalók:
(2-3 személyre)

60 dkg sovány marhahús (esetemben ez lábszár volt)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg zöldborsó
3-4 ek. étolaj

Köretnek:

2,5 dl rizs
petrezselyemzöld

Elkészítése:

A húst csíkokra vágtam. A vöröshagymát apró kockákra és fedő alatt, enyhén sózva üvegesre pároltam. A fokhagymát vékony szeletekre vágtam. A felcsíkozott húst rátettem a hagymára, vele együtt a fokhagymát is és erős lángon addig pirítottam, amíg levet nem eresztett. Ekkor annyi vizet öntöttem rá, hogy félig ellepje és lassú lángon puhulásig főztem. Mielőtt teljesen megpuhult volna, hozzáöntöttem a zöldborsót, elkevertem és készre főztem.
Rizzsel tálaltam és megszórtam frissen vágott petrezselyemzölddel.
A rizsköretet a szokott módon készítettem el.


10 megjegyzés:

  1. Te most a diétám alatt sorra olyat fogsz főzni, amit Én szeretek? Ne fájdítsd a szívem...))

    VálaszTörlés
  2. Kati, bizony, hogy finom:)

    Tea drágám, nem direkt van:)

    VálaszTörlés
  3. Számomra nagyon vonzó ebédet főztél ! Nagyon guszta és biztos finom !

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom ebédetek volt!!!

    VálaszTörlés
  5. Ezt is nagyon szeretem! Összefutott a számban a nyál. :)

    VálaszTörlés
  6. Jó kis ebéd, finom, szeretjük! A lábszár igazán jó választás, én talán annyit változtatnék, hogy a borsót, ha egyáltalán, a rizshez keverném :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta:) A tokány is nagy kedvencünk, általában erdélyi borsos tokányt szoktam készíteni, de ez is nagyon finom.

    VálaszTörlés
  8. Éva, köszönöm:)

    Maria, fini volt nagyon:)

    Petra, főzzél te is ilyet:)

    Rózsa, küldök fénypostán:)

    Wanna, akkor nem zöldborsós marhatokány lenne rizzsel, hanem marhatokány zöldborsós rizzsel. Az már egy másik étel:)

    Trollanyu, én is mindenfajta tokányt (hentes, borsos, zöldborsós, szeretek:)

    VálaszTörlés