a hagymalekvár volt. Ezt eddig azért nem tettem bele, mert a megajándékozni szándékozottak is olvassák a blogomat:) A Fiaim kapták, mellé Aleda ötlete nyomán fehércsokis diákcsemege bonbonkát. Ezek családi ajándékok voltak és mindkét család nagyon örült neki. Pici maradt a hagymalekvárból, azt tegnap az ünnepi ebédnél alkalmuk is volt megkóstolni és nagy sikere volt:)
Hozzávalók:
40 dkg lilahagyma
2 db chili paprika
2 evőkanál méz
1 dl vörösbor
2 evőkanál olaj
3 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál kristálycukor
csipetnyi currypor
bors
só
Elkészítése:
A hagymát megtisztítom, és vékony karikára vágom. A chilipaprikát úgyszintén. Egy serpenyőben világos barnára karamellizálom a mézet, ráteszem a hagymát, a chilipaprikát és 2-3 percig kavargatom. Ráöntöm az olajat, a bort, balzsamcetet. Megszórom csipetnyi curry porral. Kevergetve addig főzöm, amíg lekvár sűrűségű nem lesz. Végül ízesítem a cukorral, sóval, borssal, még egyszer átkeverem és kész.
Még forrón üvegekbe töltöm, tetejére vagy olajat öntök, vagy kevés nátriumbenzoátot teszek, száraz dunsztban hagyom kihűlni, így jó sokáig eláll a kamrában.
A fehércsokis, diákcsemege bonbonkák:
Remek ajándékok, biztosan nagyon örültek!
VálaszTörlésA hagymalekvárra már régebben megmozdult az én fantáziám is. Még nem volt időm kipróbálni, de hamarosan sort kerítek rá, annyira dicséri mindenki.
VálaszTörlésNagyon klassz ajándékokat készítettél:) Én is örültem volna neki:) A menüt is láttam az is iseni finom lehetett.
VálaszTörlésPetra, bizony örültek, nem is gondoltam volna:)
VálaszTörlésMarikám, próbáljad ki. Nem fogsz csalódni benne.
Én kicsit csípősre csináltam.
Trollanyu, tudod, ha kevés pénzed, told meg egy ötlettel:)) Így voltam én és most már nagyon örülök, hogy így döntöttem:)