Már idejét sem tudom, mikor készítettem gyümölcsmártást. Mivel alma mindig van itthon, így abból készítettem.
Hozzávalók:
(2 személyre)
6 db alma
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
ízlés szerint cukor
citromlé
só
2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:
Az almákat meghámoztam, magházukat eltávolítottam, kockára vágtam és kevés vízben - éppen csak ellepje - a fűszerekkel feltettem főni. Amikor megfőtt, burgonyanyomóval összenyomkodtam, majd a 2 evőkanálnyi étkezési keményítőt kevéske vízben feloldva, az almát besűrítettem.
Na ez sem a bolti bojler (én csak így hívom) csirke, az úgy látszik a színén meg a bőrén. Milyen jó is az, jó csucsogós a bőrikéje. Én is szeretem hozzá az almás dolgokat meg a kolompért.))
VálaszTörlésTea, tudod mi a jó, ugye!:)
VálaszTörlésKellemes házasítás.
VálaszTörlésNem ettem még almamártást, biztos finom!
VálaszTörlésKellemes karácsonyi hangulat van Nálad > tetszik a fenti kép! :)
Nagyon guszta ! Szívesen megkóstolnám ! Almát eddig csak kompótnak készítettem, de biztosan nagyon finom így elkészítve is !
VálaszTörlésHobbychef, kellemes és finom:)
VálaszTörlésGabriella, meg kell próbálni:)
Köszönöm, hangolódom a karácsonyra:)
Éva, szerintem finom:)
Nagyon jókat főzöl, irígylem a tyúkodat:) Nálunk az almaszószt nem szeretik, de nekem jöhetne egy nagy adag:)
VálaszTörlésNagyon finom lehetett :)
VálaszTörlésKicsit lemaradtam az ebédről, pedig kedvemre való volt:)
VálaszTörlésTrollanyu, a magad kedvére is készíthetnél néha:)
VálaszTörlésMaria, bizony, fini volt:)
Rózsa, majd legközelebb küldök fénypostával:)