2011. december 15., csütörtök

Sült tyúkcomb burgonyával, almamártással.

Már idejét sem tudom, mikor készítettem gyümölcsmártást. Mivel alma mindig van itthon, így abból készítettem.

Hozzávalók:
(2 személyre)

6 db alma
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
ízlés szerint cukor
citromlé

2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése:

Az almákat meghámoztam, magházukat eltávolítottam, kockára vágtam és kevés vízben - éppen csak ellepje - a fűszerekkel feltettem főni. Amikor megfőtt, burgonyanyomóval összenyomkodtam, majd a 2 evőkanálnyi  étkezési keményítőt kevéske vízben feloldva, az almát besűrítettem.

10 megjegyzés:

  1. Na ez sem a bolti bojler (én csak így hívom) csirke, az úgy látszik a színén meg a bőrén. Milyen jó is az, jó csucsogós a bőrikéje. Én is szeretem hozzá az almás dolgokat meg a kolompért.))

    VálaszTörlés
  2. Nem ettem még almamártást, biztos finom!
    Kellemes karácsonyi hangulat van Nálad > tetszik a fenti kép! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta ! Szívesen megkóstolnám ! Almát eddig csak kompótnak készítettem, de biztosan nagyon finom így elkészítve is !

    VálaszTörlés
  4. Hobbychef, kellemes és finom:)

    Gabriella, meg kell próbálni:)
    Köszönöm, hangolódom a karácsonyra:)

    Éva, szerintem finom:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jókat főzöl, irígylem a tyúkodat:) Nálunk az almaszószt nem szeretik, de nekem jöhetne egy nagy adag:)

    VálaszTörlés
  6. Kicsit lemaradtam az ebédről, pedig kedvemre való volt:)

    VálaszTörlés
  7. Trollanyu, a magad kedvére is készíthetnél néha:)

    Maria, bizony, fini volt:)

    Rózsa, majd legközelebb küldök fénypostával:)

    VálaszTörlés