2012. február 23., csütörtök

Sárgaborsó leves, édes-savanyú csirkeszárny spagettivel

1 adag szénhidráttartalma: 23,8 gramm


Hozzávalók:

10 dkg sárgaborsó
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyem gyökér
5 dkg vöröshagyma
2 dkg fokhagyma
1 evőkanál étolaj
késhegynyi őrölt paprika


Elkészítése:

A sárgaborsót megmossuk, majd 1,5-2 liter hideg vízben feltesszük főni. A gyökérzöldséget megtisztítjuk, karikára vágjuk, a vöröshagymát apró kockákra, a fokhagymát vékony szeletekre és a sárgaborsóhoz adjuk.
Ízesítsük sóval, esetleg ételizesítővel.
Amikor már a borsó szétfőtt, egy kis lábasban megmelegítjük az olajat, beletesszük az őrölt paprikát és a leveshez adjuk. Egyet forraljuk és már tálalhatjuk is.
Tálalásnál adhatunk bele személyenként 1 dkg kifőtt száraztésztát, tejfölt, ecetet.


Édes-savanyú csirkeszárny spagettivel:


Mivel a bolti mártáson nem szerepelt a szénhidrát-tartalom, így én sem tudtam kiszámolni az étel szénhidrát-tartalmát:(

11 megjegyzés:

  1. Nagyon kívánatos a levesed és a csirkeszárny is .Sárgaborsót eddig csak főzeléknek csináltam mivel a férjuram nem nagyon szereti a krémes állagú leveseket, pedig nagyon finom lehet. A csirkeszárny nekem is beprogramozott ebéd holnapra csak én rántani szeretném. Biztos nagyon finom volt ahogy most csináltad. Nagyon szép megint ez a fotód fent, még ezt nem tudom hogy technikailag hogy kell kivitelezni ha így szeretnék én is feltenni fotót és rá az írást.

    VálaszTörlés
  2. Jó, hogy eszembe juttattad a sárgaborsó levest, már régen volt és télen van a szezonja.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finomat főztél Roza:) Nálam éppen sárgaborsó főzelék készül, és nem akar mepuhulni, az agyamra megy:)

    VálaszTörlés
  4. Hammm! Kellemes hétvégét! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi Roza, hogy szóltál! Én meg voltam győződve, hogy nála ki van kapcsolva a szóellenőrzés, de most tényleg kikapcsoltam!!

    VálaszTörlés
  6. kimaradt egy m betű a nálam-ból - mert mindig csak kapkodok :)

    VálaszTörlés
  7. Ma is olyan finomakat készítettél... A levest is szívesen megkóstolnám, de leginkább az édes-savanyú csirkeszárny mozgatja a fantáziámat, mert imádom az édes-savanyú mártást is, biztos, hogy hasonló az íze... :)

    VálaszTörlés
  8. Maria, köszönöm:)

    Petra, köszönöm:)

    Éva, ugyanúgy készítem, mint a száraz bablevest. Ezt be sem kell áztatni:)

    Marisz, na ugye?:)

    Trollanyu, sajnálom:( De megesik.

    MJ köszönöm, viszont:)

    Panna, úgy bizony!:)

    Mariám, ki is próbáltam:)

    Gabriella, köszönöm:) Az édes-savanyú mártás íze uralja az ételt.

    VálaszTörlés