1 adag szénhidráttartalma: 23,8 gramm
Hozzávalók:
10 dkg sárgaborsó
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyem gyökér
5 dkg vöröshagyma
2 dkg fokhagyma
1 evőkanál étolaj
késhegynyi őrölt paprika
só
Elkészítése:
A sárgaborsót megmossuk, majd 1,5-2 liter hideg vízben feltesszük főni. A gyökérzöldséget megtisztítjuk, karikára vágjuk, a vöröshagymát apró kockákra, a fokhagymát vékony szeletekre és a sárgaborsóhoz adjuk.
Ízesítsük sóval, esetleg ételizesítővel.
Amikor már a borsó szétfőtt, egy kis lábasban megmelegítjük az olajat, beletesszük az őrölt paprikát és a leveshez adjuk. Egyet forraljuk és már tálalhatjuk is.
Tálalásnál adhatunk bele személyenként 1 dkg kifőtt száraztésztát, tejfölt, ecetet.
Édes-savanyú csirkeszárny spagettivel:
Mivel a bolti mártáson nem szerepelt a szénhidrát-tartalom, így én sem tudtam kiszámolni az étel szénhidrát-tartalmát:(
Biztos nagyon finom volt!
VálaszTörlésJól néz ki! :)))
VálaszTörlésNagyon kívánatos a levesed és a csirkeszárny is .Sárgaborsót eddig csak főzeléknek csináltam mivel a férjuram nem nagyon szereti a krémes állagú leveseket, pedig nagyon finom lehet. A csirkeszárny nekem is beprogramozott ebéd holnapra csak én rántani szeretném. Biztos nagyon finom volt ahogy most csináltad. Nagyon szép megint ez a fotód fent, még ezt nem tudom hogy technikailag hogy kell kivitelezni ha így szeretnék én is feltenni fotót és rá az írást.
VálaszTörlésJó, hogy eszembe juttattad a sárgaborsó levest, már régen volt és télen van a szezonja.
VálaszTörlésNagyon finomat főztél Roza:) Nálam éppen sárgaborsó főzelék készül, és nem akar mepuhulni, az agyamra megy:)
VálaszTörlésHammm! Kellemes hétvégét! :)
VálaszTörlésEz a spagetti nagyon szuper!
VálaszTörlésKöszi Roza, hogy szóltál! Én meg voltam győződve, hogy nála ki van kapcsolva a szóellenőrzés, de most tényleg kikapcsoltam!!
VálaszTörléskimaradt egy m betű a nálam-ból - mert mindig csak kapkodok :)
VálaszTörlésMa is olyan finomakat készítettél... A levest is szívesen megkóstolnám, de leginkább az édes-savanyú csirkeszárny mozgatja a fantáziámat, mert imádom az édes-savanyú mártást is, biztos, hogy hasonló az íze... :)
VálaszTörlésMaria, köszönöm:)
VálaszTörlésPetra, köszönöm:)
Éva, ugyanúgy készítem, mint a száraz bablevest. Ezt be sem kell áztatni:)
Marisz, na ugye?:)
Trollanyu, sajnálom:( De megesik.
MJ köszönöm, viszont:)
Panna, úgy bizony!:)
Mariám, ki is próbáltam:)
Gabriella, köszönöm:) Az édes-savanyú mártás íze uralja az ételt.