2012. március 14., szerda

Tócsni

Tegnapról maradt leves, másodiknak tócsnit készítettem.
Amennyiben a megadott mennyiségből 8 db tócsnit készítek, akkor
1 db szénhidráttartalma 24,4 gramm.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a tócsnit, sokszor megmaradt burgonyapüréből is azt készítek...:)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is ez volt az ebéd! :) Főzelékkel.

    VálaszTörlés
  3. Szeretjük a tócsnit, de elég régen csináltam! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  4. Nálam ma csak sóska volt magába az ebéd, milyen jó lett volna mellé :)

    VálaszTörlés
  5. Természetesen mi is szeretjük. :))) Csak az a baj, hogy elég magasa Ch tartalma...

    VálaszTörlés
  6. Lilla, Duende, Éva, Panna, köszönöm és Ti is csináljatok mielőb:))

    Csilla, igen... a ch-ja bizony elég magas. Ezért nem is ettem belőle, csak 2 db-ot... Pedig ugye, frissen...:))

    VálaszTörlés
  7. Legalább húsz éve nem csináltam már!
    Jó, hogy eszembe juttattad!

    VálaszTörlés
  8. Ezen a néven nem ismertem, olvastam a receptet és a kis történetét, rájöttem, bizony ismerem, szoktam is készíteni, nálunk krumplifasírt néven ismerik.

    VálaszTörlés
  9. Csodálatosan néz ki a tied. Épp most készítettem én is, (nálunk lapcsánkának hívják). A mélyhűtőből gyalult tököt vettem ki és 3 krumplit reszeltem hozzá, jó sok fűszert kevertem bele. Senki nem mondta meg, hogy van benne tök, (mivel család fele nem szereti a tököt). Nagyon finom. Most karalábéval, vagy zellerrel fogom kipróbálni, szerintem az sem lehet olyan rossz.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szeretem. Például fokhagymamártással.

    VálaszTörlés
  11. Marisz, akkor hajrá!:)

    Rózsa, tudod, ahány vidék...:)

    Marika, nagyon jó ötlet!:)

    MJ, azt a diétám már nem bírta volna el:) Egyébként a fokhagymamártást is imádom:)

    VálaszTörlés
  12. Ahogy Mária írta, felénk is lapcsánka , és nyáron tökkel. A káposzta reszelőn szálasra reszelem és így ropogósabb. Nagyon szeretem, gyakran készítem.

    VálaszTörlés