2013. július 18., csütörtök

Hagymás uborkasaláta télire.

Egyenlőre 4 kg uborkából és 1 kg vöröshagymából készítettem télire hagymás uborkasalátát.
Hozzávalók:

4 kg uborka legyalulva (én kígyóuborkából készítettem)
1 kg vöröshagyma tisztítva, vékonyra szeletelve
10 dkg só
2 dl. 20 %-os ecet
3 dl víz
35 dkg cukor
1 kk. borkénpor (megtartja a színét)
1 kk. nátrium benzoát

Elkészítése:

A legyalult uborkát és hagymát összekeverjük. A vizet, az ecetet, a többi hozzávalókat egy edényben összekeverjük, ráöntjük az uborkára és jól elkeverjük. Egy éjszaka állni hagyjuk, majd üvegekbe tesszük. 
A maradék lével öntjük fel.

Egyúttal salátának való uborkát is tettem el télire... Ez után kutattam pár bejegyzéssel ezelőtt:)
Hozzávalók:
(4 db 720 ml-es üveghez)

3 kg kígyóuborka
5 evőkanál só
30 dkg kristálycukor
1 kk. nátrium benzoát
3 dl. 10 %-os ecet

Elkészítése:

A legyalult uborkára tesszük az egyéb hozzávalókat és jól elkeverjük. Egy éjszaka állni hagyjuk, ez alatt levet enged. Üvegekbe tesszük, saját levével öntjük fel.
Felhasználáskor úgy bánunk vele, mint a frissen elkészített uborkasalátával: már csak az egyéb ízesítőket adjuk hozzá, pl. bors, fokhagyma, tejföl, ki mit szokott.

(hankka receptje alapján)

8 megjegyzés:

  1. Ez finom lehet, örvendek, hogy találtál kedvedre való receptet:)

    VálaszTörlés
  2. Igen, örülök én is, hogy sikerült:)

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki ez az uborkasaláta....Megadod a receptjét...

    Előre is köszönöm...

    Piroska

    VálaszTörlés
  4. Én is kérném a receptet .. :)

    VálaszTörlés
  5. Írom!:) Csak tegnap már nem volt kedvem, bocsi!!:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépen köszönöm:)

    P.

    VálaszTörlés
  7. Ha én egyszer ilyen szorgalmas leszek!

    VálaszTörlés