2013. augusztus 11., vasárnap
Habos lekváros-diós linzer
Hozzávalók:
Tésztához:
15 dkg vaj vagy 10 dkg zsír
40 dkg liszt
10 dkg cukor (v. ennek megfelelő mennyiségű por alakú édesítőszer)
3 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
1/2 cs. sütőpor
Tésztára:
3-4 ek. lekvár
15 dkg dió
2-3 ek. cukor
Tetejére:
3 tojás fehérje
5 dkg cukor
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, melyet negyed órára beteszünk a mélyhűtőbe, majd kizsírozott-lisztezett tepsibe (25 x 35 cm) reszeljük.
A töltelékhez a diót, a lekvárt és a cukrot összekeverjük és a
tepsiben levő tésztára simítjuk, Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk és a diós krém tetejére simítjuk, majd annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a hab egy kicsit megpirul.
Nagyon szép, finom is biztos.
VálaszTörlésFinom, Kati, főleg frissen!:) Az a ropogós linzer...:)
VálaszTörlés